Παρότι είναι μια απολαυστική περίοδος του χρόνου, το Πάσχα για πολλούς μπορεί να συνοδεύεται από προβλήματα, που πηγάζουν από την ακατάπαυστη κατανάλωση φαγητού και γλυκών.
Ο γαστρεντερολόγος και Δ/ντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής, Μανώλης Συμβουλάκης, αναλύει τους τρόπους για να απολαύσετε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς να υποφέρετε από συμπτώματα καούρας και δυσπεψίας.
Τρώτε αργά: Η ταχύτητα με την οποία τρώμε το φαγητό μας, επιδρά στη χώνεψη και στο μεταβολικό ρυθμό. Για να επιβραδύνετε τον τρόπο που τρώτε, μασήστε καλά και αργά την τροφή σας και έχετε μικρές μπουκιές από το φαγητό σας.
Τρώτε λίγο και συχνά: Η μεγάλη ποσότητα τροφής στο στομάχι είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει φούσκωμα, καούρες και δυσπεψία. Να προτιμάτε τα μικρά γεύματα- όσο αυτό είναι δυνατό τις γιορτινές ημέρες. Επίσης, να μασάτε καλά και χωρίς βιασύνη τις μπουκιές σας.
Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.