WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν μπορείς να πεις αυτές τις 5 φράσεις με αυτοπεποίθηση, έχεις βρει το νόημα της ευτυχίας


JTeam

30 Απριλίου 2024

Αν μπορείς να πεις αυτές τις 5 φράσεις με αυτοπεποίθηση, έχεις βρει το νόημα της ευτυχίας
Unsplash
Δεν είναι απλές λέξεις, αυτές οι φράσεις έχουν βαθύτερο νόημα και δείχνουν πολλά για σένα

Η ευτυχία θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί στόχο των ανθρώπων σε αυτό τον πλανήτη κι όχι άδικα, αφού σκοπός μας είναι να είμαστε υγιείς, χαρούμενοι και να έχουμε όσους αγαπάμε στο πλευρό μας. Μπορεί για πολλούς να θεωρούνται δεδομένα αυτά, όμως δεν είναι κι όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε τόσο καλύτερο θα είναι για τον εαυτό μας και την πορεία μας σε αυτή τη ζωή.

Αν ρωτήσεις μια μερίδα ανθρώπων τι σημαίνει ευτυχία, ο καθένας θα έχει από μία διαφορετική απάντηση. Η αλήθεια είναι πως τα κριτήρια είναι υποκειμενικά και έτσι η λίστα με το τι κάνει τον καθένα ευτυχισμένο είναι ατέλειωτη. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, όμως, υπάρχουν 5 φράσεις, που αν μπορείς να διατυπώσεις με αυτοπεποίθηση και πιστεύεις στο 100%, επιβεβαιώνουν πως είσαι ένας ευτυχισμένος και γεμάτος ελπίδες άνθρωπος.

Jenny.Gr

5 φράσεις που δείχνουν πως είσαι ευτυχισμένη

1.Γενικά μιλάω, είμαι αισιόδοξη

Για έναν αισιόδοξο άνθρωπο το μέλλον είναι γεμάτο ελπίδα, ενώ για έναν απαισιόδοξο γεμάτο άγχος και ανασφάλεια. Συνεπώς, το να μπορείς να ατενίζεις το μέλλον με χαρά και να ονειρεύεσαι όσα επιθυμείς να κάνει πραγματικότητα, μαρτυρούν έναν άνθρωπο που δεν χάνει την όρεξή του για ζωή.

2.Έχω κάτι να προσφέρω στους άλλους ανθρώπους

Αυτή η φράση αποκαλύπτει πως έχεις αυτοεκτίμηση και πίστη στον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις και έπειτα ότι θα μπορέσεις να προσφέρεις στους άλλους ανθρώπους. Είσαι μέλος αυτής της κοινωνίας, σε αφορά το τι συμβαίνει και προσπαθείς μαζί με τους υπόλοιπους για ένα καλύτερο αύριο.


3.Έχω κάποιον στη ζωή μου που μπορώ να βασιστώ

Η γνώση ότι δεν είσαι μόνη σου σε αυτόν τον πλανήτη είναι καθησυχαστική και ανακουφιστική. Όλοι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη για επαφή με άλλους, συνεπώς να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που μπορούν να λειτουργήσουν ως βράχοι για σένα, όπως και εσύ γι’ αυτούς, και να το αναγνωρίζεις είναι πολύ σημαντικό. Μην παραλείπεις, λοιπόν, να τους το δείχνεις, χαρίζοντάς τους ένα χαμόγελο ή κάνοντας ένα κομπλιμέντο.

4.Όταν χρειάζομαι απαντήσεις, συνήθως τις βρίσκω

Ίσως να έχεις ακούσει την έκφραση «η γνώση είναι δύναμη». Η γνώση είναι πηγή της ανθρώπινης ελπίδας, καθώς ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση και μας δίνει θάρρος. Όταν, λοιπόν, βρίσκεσαι μπροστά σε μια απορία ή σε ένα γρίφο, έχεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ότι θα βρει την απάντηση, όπως πρέπει.


5.Όταν σκέφτομαι τι έχω, νιώθω πιο τυχερός από άλλους

Το ρήμα «θέλω» κυριαρχεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων και πολλές φορές αποτελεί την αιτία που χάνουμε την ουσία. Ηρέμησε ένα λεπτό και σκέψου όλα όσα έχεις στη ζωή σου και νιώθεις ευγνώμων. Σίγουρα είναι πολλά. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν βρει το πραγματικό νόημα και έτσι εκτιμούν όσα έχουν στη ζωή τους και νιώθουν χαρά. Ακόμα κι αν είναι ελάχιστα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.