Women Talking: Η Sarah Polley επιστρέφει με μια ταινία για τον βιασμό, το τραύμα και το πιο εντυπωσιακό cast που έχουμε δει

Μία ταινία που θίγει το τραύμα μετά τη σεξουαλική κακοποίηση

Οι γυναίκες μιλούν στη νέα ταινία της Sarah Polley και, ειλικρινά, δεν ξέρω αν έχουμε ξαναδεί πιο εντυπωσιακό cast. Οι Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley, Frances McDormand, Judith Ivey και Sheila McCarthy συζητούν για τα βήματα που πρέπει να κάνουν μετά τον βιασμό που υφίστανται στην απομακρυσμένη θρησκευτική κοινότητά τους. Μαζί τους, ο Ben Whishaw.

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Miriam Toew, αυτή είναι η πρώτη ταινία της Sarah Polley μετά το αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ, "Stories We Tell" (2012). Και ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη πρόκληση, τόσο για την ίδια, όσο και για όλη την ομάδα. «Είχαμε μία ψυχολόγο στα γυρίσματα, για τις πιο δύσκολες σκηνές. Είναι η Δρ. Laurie Haskell που εξειδικεύεται στο τραύμα μετά τη σεξουαλική κακοποίηση. Προέκυψαν δύσκολες στιγμές για πολλούς ανθρώπους, και όχι μόνο για το cast και την ομάδα. Δεν είναι απλά ότι δείχναμε βίαιες σκηνές. Αναφέραμε σκέψεις και συναισθήματα, με τα οποία ζούσαν άνθρωποι για πολύ καιρό. Κάποιες από αυτές τις συζητήσεις έγιναν κομμάτι της ταινίας». 

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 2022 TIFF και εμείς θα τη δούμε στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον κριτικό του Indiewire, David Ehrlich, το "Women Talking" είναι μία ωδή στις ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας και τις ιστορίες που συζητούν μεταξύ τους οι γυναίκες. Που τελικά είναι πιο ζωντανές στη μνήμη μας και λιγότερο τη στιγμή που συμβαίνουν. Είναι μία βουτιά στον εαυτό αλλά και στην αναζήτηση της δύναμης για να οραματιστούμε ένα καλύτερο αύριο.

Η σκηνοθέτιδα είχε μιλήσει πρόσφατα για την εμπειρία της ως παιδί-ηθοποιός στο σετ του σκηνοθέτη Terry Gilliam, για την ταινία "The Adventures of Baron Munchausen". Η κατάχρηση της εξουσίας οδήγησε σε παύση των γυρισμάτων και αφορούσε τις άγριες παρορμήσεις του, ειδικά για ένα 8χρονο κορίτσι, όπως εκείνη.

«Λατρεύω τις ταινίες του και αρνούμαι να τον δω ως τέρας. Δεν νομίζω ότι είναι. Νομίζω ότι έκανε πολλές μ@λακίες, για τις οποίες ποτέ δεν πήρε ευθύνη και αυτό είναι τραγικό. Αλλά είχε πολύ καλά στοιχεία και έκανε υπέροχη δουλειά. Θα ήθελα να κάνω μία κουβέντα μαζί του και να ακούσω την οπτική του. Ελπίζω πάντως ότι θα άκουγε τη δική μου», δήλωσε η Polley στο Indiewire.