UPDATE #NOW

3 γυναίκες κατηγορούν τον σκηνοθέτη του No Time to Die για αποπλάνηση και χειριστική συμπεριφορά


JTeam

9 Μαΐου 2022

3 γυναίκες κατηγορούν τον σκηνοθέτη του No Time to Die για αποπλάνηση και χειριστική συμπεριφορά
Μία ακόμη ιστορία ενός ισχυρού άνδρα, ο οποίος εκμεταλλεύεται νεαρές γυναίκες

To 2021, όλοι μιλούσαν για τον καλλιτέχνη που πάντρεψε τον φεμινισμό με τον James Bond. Τώρα, ο σκηνοθέτης του No Time to Die, Cary Fukunaga, κατηγορείται για χειριστική συμπεριφορά και παρενόχληση. Όλα ξεκίνησαν όταν η 23χρονη ηθοποιός και skater Rachelle Vinberg μίλησε δημόσια για το ψυχικό τραύμα που της άφησε η σχέση μαζί του – λίγο μετά, δύο ακόμη γυναίκες μοιράστηκαν την παρόμοια εμπειρία τους μαζί του.

Η Vinberg αποκάλυψε όσα βίωσε μέσω IG stories, αποφεύγοντας να τον κατονομάσει στην αρχή. Συνέχισε, όμως, κάνοντας repost μία ανάρτησή του σχετικά με την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ. «Κυριολεκτικά δεν ενδιαφέρεται για τις γυναίκες», έγραψε από πάνω. «Μόνο τις τραυματίζει». Και ανέβασε πολλές κοινές φωτογραφίες τους και βίντεο.

«Τον φοβόμουν για χρόνια. Ο άνθρωπος αποπλανεί κορίτσια και το κάνει για χρόνια. Προσέξτε τον».

Όπως υποστηρίζει η Vinberg, τον γνώρισε όταν ένας casting director την πλησίασε σε ένα πάρκο και ο Fukunaga προσφέρθηκε να τη βάλει σε μία διαφήμιση. «Προφανώς δέχτηκα», είπε. Συναντήθηκαν μία μέρα μετά τα 18α γενέθλιά της και, όταν βρίσκονταν με κόσμο, τη σύστηνε ως ανιψιά ή ξαδέλφη του. Εξαιτίας της σχέσης τους, διαγνώστηκε με μετατραυματικό στρες και κάνει ψυχοθεραπεία εδώ και έναν χρόνο.

«Ναι, όλα ήταν νόμιμα», τόνισε στο Instagram. Η σχέση τους κράτησε από τα 18 της μέχρι τα 21, άλλωστε. «Αλλά ήταν και σωστά; Όχι».

Στη συνέχεια, οι δίδυμες Hannah και Cailin Loesch, οι οποίες γνώρισαν τον σκηνοθέτη στο set της σειράς του Netflix, Maniac, αποκάλυψαν όσα έζησαν μαζί του. Έγιναν φίλες του στα 20 τους, όμως o Fukunaga δεν άργησε να θελήσει κάτι παραπάνω.

«Εμείς, ελπίζαμε πως η σχέση μας θα εξελισσόταν σε ένα από τα δύο: μία απλή τριάδα φίλων ή ερωτικό δεσμό ανάμεσα σε μία από εμάς και εκείνον», σημείωσαν. Τελικά, τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά. Πέρασαν το πρώτο lockdown στο εξοχικό του, «χωρίς καμία ένδειξη πως οι προθέσεις του ήταν κάτι παραπάνω από το να γνωριστούμε μόνο». Αποδείχθηκε ότι αυτό που πραγματικά ήθελε, ήταν μία τριαδική σχέση. «Τα red flags ήταν εκεί», τόνισαν οι Loesch, «αλλά επιλέξαμε να τα προσπεράσουμε. Φταίμε σε αυτό».

Σε μακροσκελές κείμενο, περιέγραψαν λεπτομερώς πώς τις χειραγώγησε, πώς τις χρησιμοποίησε και τις στιγμάτισε όλο αυτό. «Τα λόγια τους μας έκαναν να αμφισβητήσουμε, ξανά και ξανά, την εγκυρότητα των συναισθημάτων και των σκέψεών μας, τις σκέψεις μας αναφορικά με την πραγματικότητα, και νιώθουμε πως αυτός ο φόβος δε θα φύγει», εξήγησαν.

«Όχι, δε μας βίασαν, δεν απολυθήκαμε από καμία δουλειά, δεν κάναμε τίποτα παρά τη θέλησή μας. Γιατί λοιπόν είναι τόσο άσχημο τώρα το να βλέπουμε εκείνον τον άνδρα, από τον οποίο απομακρυνθήκαμε οικειοθελώς, να παρουσιάζεται ως ο επίτημος δημιουργός που έφερε την αναγκαία φεμινιστική σκοπιά σε μία εμβληματική σειρά ταινιών; Εμείς κρατάμε το τιμόνι της ζωής μας. Ναι, τον φλερτάραμε πίσω. Τον καλωσορίσαμε στο πατρικό μας σπίτι, ο δρόμος για να φύγουμε ήταν ανοιχτός. Φταίγαμε για όλα αυτά; Ή είναι η επιρροή ενός τόσο ισχυρού άνδρα, πολύ μεγαλύτερου και, θεωρητικά, σοφότερου, αρκετή για να πάρει έστω ένα μερίδιο ευθύνης;»

«Το μοιραζόμαστε αυτό γιατί ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνες», κατέληξαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Fukunaga βρίσκεται στο επίκεντρο, κι όχι για την προσφορά του στην έβδομη τέχνη. Η ηθοποιός Raeden Greer ήταν η πρώτη που μίλησε εναντίον του, όταν αποκάλυψε ότι απολύθηκε από την πρώτη σεζόν του True Detective επειδή αρνήθηκε να εμφανιστή γυμνή μπροστά στον φακό.

Μέχρι στιγμής, ο σκηνοθέτης παραμένει σιωπηλός και δε σχολιάζει τις κατηγορίες που του απευθύνονται.