AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

UPDATE #NOW

Ο Μάρτιν Σκορσέζε έγινε 80: Η σκηνοθετική του μαεστρία μέσα από πέντε κορυφαίες ταινίες


JTeam

17 Νοεμβρίου 2022

Ο Μάρτιν Σκορσέζε έγινε 80: Η σκηνοθετική του μαεστρία μέσα από πέντε κορυφαίες ταινίες
Με τον Μάρτιν Σκορσέζε να κλείνει σήμερα τα 80, ανατρέχουμε σε διαμάντια της φιλμογραφίας του και σημαντικές στιγμές της καριέρας του

Ο Μάρτιν Σκορσέζε γίνεται σήμερα 80 χρονών κι εμείς ρίχνουμε μια ματιά στην ξεχωριστή καριέρα αυτού του μεγάλου σκηνοθέτη.

Λίγα λόγια για την καριέρα του

Ενεργός ακόμη και μεγάλο σκηνοθετικό όνομα από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα, γύρισε συνολικά 67 ταινίες με τελευταία τον αμφιλεγόμενο “The Irishman”. Πέρα από την σκηνοθεσία, έχει ασχοληθεί με το σενάριο, την παραγωγή και την υποκριτική.

Οι ταινίες του περιστρέφονται γύρω από τις θεματικές της εγκληματικότητας, της βίας, του πεσιμισμού, της ενοχής – εξιλέωσης και της πίστης. Έχει κερδίσει ένα Όσκαρ, έναν Χρυσό Φοίνικα, το Βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη στις Κάννες, έναν Χρυσό Λέοντα, ένα Γκράμι, 3 Χρυσές Σφαίρες και 3 BAFTA. Ακόμη, το 2003 απέκτησε ένα αστέρι στο Walk of Fame του Χόλιγουντ. Θεωρείται ο πρώτος εν ζωή σκηνοθέτης με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας -εννιά στον αριθμό!

Ο ίδιος ίδρυσε το 1990 το “The Film Foundation”, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την διατήρηση των ταινιών. Είναι, επίσης, ιδρυτής του “World Cinema Foundation” από το 2007 και του “African Film Heritage Project” από το 2017.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr