UPDATE #NOW

Cambridge: Η λέξη της χρονιάς είναι εμπνευσμένη από το (πόσο μας εκνεύρισε το) Wordle


JTeam

18 Νοεμβρίου 2022

Cambridge: Η λέξη της χρονιάς είναι εμπνευσμένη από το (πόσο μας εκνεύρισε το) Wordle
Τι ακολουθεί μετά την περσινή «επιμονή»;

Το Cambridge University είχε βγάλει λέξη της χρονιάς για το 2021 την επιμονή και τώρα αποκάλυψε ποια είναι για φέτος. Η λέξη της χρονιάς για το 2022 είναι εμπνευσμένη από το αγαπημένο παιχνίδι Wordle και είναι η λέξη Homer.

Στο Wordle, όπως θα ξέρεις αν είσαι fan του ηλεκτρονικού παιχνιδιού, οι παίκτες καλούνται να σχηματίζουν με 5 γράμματα λέξεις και η συγκεκριμένη φαίνεται πως κατέλαβε την πρώτη θέση τη χρονιά που σε λίγο φεύγει.

Όπως διαπιστώθηκε, το Homer αναζητήθηκε πάνω από 79.000 φορές, με τις 65.401 αναζητήσεις να γίνονται στις 5 Μαΐου. Εκείνη την μέρα ήταν η απάντηση του Wordle, προκαλώντας εκνευρισμό στους παίκτες που δεν μπόρεσαν να τη βρουν.

Η λέξη που χαρακτηρίζει το 2022, είναι μια άτυπη αμερικανό-αγγλική λέξη για το "home run" στο baseball, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Cambridge Dictionary. Πολλοί ίσως σκέφτηκαν, διαβάζοντάς την, το όνομα του αρχαίου Έλληνα ποιητή ή το όνομα του πρωταγωνιστή της σειράς κινουμένων σχεδίων "The Simpsons". «Πολλοί παίκτες εκτός των ΗΠΑ δεν είχαν ακούσει ποτέ αυτή την λέξη. Τεράστιος αριθμός παικτών εξέφρασε τον εκνευρισμό του στα social media και πολλοί ήταν αυτοί που αναζήτησαν στην ιστοσελίδα του Cambridge University για να μάθουν περισσότερα για την λέξη», είναι τα όσα δήλωσε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου.

Κάθε παίκτης στο Wordle έχει 6 προσπάθειες και το παιχνίδι είναι πολύ απλό. Μαντεύεις τη λέξη των 5 χαρακτήρων σε ένα κουτί. Τα χρώματα σου δείχνουν ποια γράμματα πέτυχες και συνεχίζεις μέχρι να τη βρεις (και να τελειώσουν οι μετρημένες ευκαιρίες σου). Μετά μπορείς να ξαναπαίξεις με την επόμενη λέξη την επόμενη μέρα. Το παιχνίδι φτιάχτηκε για να περνάμε καλά, και αφορμή ήταν η βαρεμάρα της πανδημίας.

Όσοι πάντως δεν βρήκαν τη λέξη της χρονιάς, συνεχίζουν να είναι εκνευρισμένοι, σύμφωνα με πολλά tweets.