Ο Bob Iger επιστρέφει ως CEO στην Disney και το ίντερνετ είναι σε (ευχάριστο) σοκ

Instagram/plandisney

Η επιστροφή του πρώην CEO είναι η τελευταία ελπίδα της Disney για ανάπτυξη

Ο Bob Iger επιστρέφει ως CEO της Disney και το σοκ ήταν τεράστιο, μάλλον επειδή κανείς δεν περίμενε ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν μετά την αποχώρησή του, τον Φεβρουάριο του 2020.

Η έξοδός του από την Disney είχε ήδη καθυστερήσει αρκετά, αλλά έπρεπε να παραμείνει προκειμένου να δώσει οδηγίες για τα πρώτα στάδια της πανδημίας. Τον διαδέχθηκε ο Bob Chapek, που μέχρι τότε ήταν επικεφαλής στο τμήμα των θεματικών πάρκων, με τον Iger να παραμένει ως executive producer μέχρι το τέλος του 2021.

Η διαφορά των δύο CEO είναι τεράστια, ίσως επειδή ο Iger κατάφερε να αποκτήσει το franchise των ταινιών της Marvel, το animation studio της Pixar και το franchise των ταινιών Star Wars. Αντιθέτως, ο Chapek ανέλαβε σε μία δύσκολη εποχή για την Disney, με την πανδημία να κλείνει τα θεματικά πάρκα αλλά και με ανησυχίες για τα έσοδα της πλατφόρμας Disney+. Ο ανταγωνισμός με το Netflix και το Amazon Prime Video και τα δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για δημιουργία περιεχομένου δεν βοήθησαν την κατάσταση.

Μία ακόμη κακή στιγμή για την Disney ήταν ο anti-gay νόμος στη Florida που απαγόρευαν τις συζητήσεις για ταυτότητα φύλου και σεξουαλικό προσανατολισμό στα σχολεία. Η Disney εναντιώθηκε δημόσια στον νόμο, αλλά της αφαιρέθηκαν προνόμια από τον κυβερνήτη, Ron DeSantis.

Η αξία του κολοσσού έπεσε 40% κατά τη διάρκεια του 2022, στοιχείο που έρχεται σε αντίθεση με τις εποχές προεδρίας του Bob Iger, ο οποίος επιστρέφει για 2 χρόνια, ορίζοντας ο ίδιος τον διάδοχό του. Επίσης, κανείς δεν ξέχασε την τεράστια διαμάχη της Scarlett Johansson με την Disney, μετά την απόφαση να στείλει την Black Widow κατευθείαν στην πλατφόρμα., «Ευχαριστούμε τον Bob Chapek για τις υπηρεσίες του στην Disney όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το Συμβούλιο κατέληξε ότι εφόσον η Disney μπαίνει σε μία αυξημένα πολύπλοκη περίοδο της μεταμόρφωσης της βιομηχανίας, ο Bob Iger είναι ο ιδανικός για να καθοδηγήσει την εταιρία», δήλωσε η επικεφαλής, Susan Arnold.

«Είμαι απίστευτα αισιόδοξος για το μέλλον αυτής της σπουδαίας εταιρίας  και ενθουσιασμένος που μου ζητήθηκε να επιστρέψω ως CEO. Η Disney και τα προιόντα της έχουν μία ιδιαίτερη θέση στις καρδιές τόσο πολλών ανθρώπων στην υφήλιο, ειδικά σε αυτές των υπαλλήλων της», ήταν η επίσημη ανακοίνωση του Iger, ο οποίος υποσχέθηκε ότι επιστρέφει με μία ξεκάθαρη αποστολή. Να φτάσει στη δημιουργική τελειότητα και να εμπνεύσει τις γενιές μέσα από το storytelling». Για να δούμε λοιπόν.

Tweet URL

TAGS