UPDATE #NOW

Scarlett Johannson: «Μου έδιναν μόνο υπερσεξουαλικούς ρόλους και πίστευα ότι μόνο αυτό μπορούσα να κάνω»


Κλέλια Φατούρου

12 Οκτωβρίου 2022

Scarlett Johannson: «Μου έδιναν μόνο υπερσεξουαλικούς ρόλους και πίστευα ότι μόνο αυτό μπορούσα να κάνω»
Instagram/Armchair Expert
Η Scarlett Johansson πίστεψε ότι δεν θα παίξει ποτέ ρόλο που δεν είναι πολύ σεξουαλικός

Η Scarlett Johansson είναι σίγουρα στην κορυφή της λίστας με τις ηθοποιούς που ξεκίνησαν ως child actors και αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν ενήλικες γυναίκες.
Είναι μόλις 37 χρονών αλλά νομίζουμε ότι είναι μεγαλύτερη επειδή ξεκίνησε στα 9 της και της δίνοντας συνήθως ρόλοι για πιο προχωρημένες ηλικίες. Η Scarlett βρέθηκε καλεσμένη στο 500ο επεισόδιο του podcast "Armchair Expert", και μίλησε για εκείνη την εποχή και πώς τη διαχειρίστηκε.

Είναι πολύ πιθανό να τη θυμάσαι από τον Γητευτή των Αλόγων, τότε που ξεκίνησε και η καριέρα της, αλλά το μεγάλο μπαμ έγινε το 2001, στο Ghost World, ενώ ήταν 15 χρονών και φυσικά στο «Χαμένοι στη Μετάφραση», όταν ενηλικιώθηκε.

Η ηθοποιός βέβαια ένιωσε ότι ήταν αρκετά προστατευμένη γιατί η μαμά της ήταν συνήθως παρούσα, αλλά «ήταν πολλές οι φορές που βρέθηκε σε ακατάλληλες καταστάσεις για την ηλικία της». Το πιο αστείο είναι ότι, αν και θεωρείται μία από τις πιο σεξουαλικές ηθοποιούς της γενιάς της, η ίδια παραδέχεται ότι το σεξ δεν ήταν ποτέ πολύ σημαντικό κομμάτι της προσωπικότητάς της. «Όλοι μάλλον νόμιζαν ότι ήμουν μεγαλύτερη επειδή βρισκόμουν πολύ καιρό στον χώρο και έτσι μου έδιναν μόνο υπερσεξουαλικούς ρόλους. Τύπου, να, μόνο αυτή την καριέρα μπορείς να έχεις. Κι εγώ πίστεψα ότι αυτό ήταν».

Jenny.Gr

Παραδέχεται ότι όλο αυτό ήταν τρομακτικό, γιατί ήξερε ότι αυτοί οι ρόλοι έχουν ημερομηνία λήξης στο Χόλιγουντ. Αναφέρθηκε επίσης και στο πώς βίωσε αυτή την κατάσταση αντίστροφα, σε σχέση με τη Natalie Portman. «Την αντιμετώπιζαν σαν ένα σεμνό και ταπεινό κοριτσάκι της διπλανής πόρτας, ενώ δεν ήταν καθόλου αυτό το άτομο».

Η Johansson θεωρεί ότι ευτυχώς, τα πράγματα είναι αλλιώς πια για τις νέες ηθοποιούς, φέρνοντας ως παραδείγματα τη Zendaya και τη Florence Pugh. «Βλέπω νεότερες που διανύουν τη δεκαετία των 20 και νιώθω ότι τους επιτρέπεται να κάνουν όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα. Είναι σαν να μην επιτρέπεται πια να κατατάξεις έναν ηθοποιό σε ένα και μόνο είδος».