UPDATE #NOW

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Απευθύνει έκκληση για τη σωτηρία των ιστορικών σινεμά Ιντεάλ και Άστορ


22 Νοεμβρίου 2022

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Απευθύνει έκκληση για τη σωτηρία των ιστορικών σινεμά Ιντεάλ και Άστορ
“Δύο από τους εναπομείναντες κινηματογράφους του κέντρου της Αθήνας, το Ιντεάλ και το Άστορ, απειλούνται με κλείσιμο, προκειμένου τα κτίρια που τους στεγάζουν να μετατραπούν σε ξενοδοχεία, γραφεία και εμπορικά καταστήματα” αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας και των lockdown ήταν και οι κινηματογραφικές αίθουσες, με μερικά από τα πιο ιστορικά σινεμά της Αθήνας, όπως τα Έμπασσυ, Πτι Παλαί και Όσκαρ, να αναγκάζονται να κλείσουν οριστικά τις πόρτες τους, τα τελευταία δύο χρόνια.

Πλέον δύο ακόμη από τους μακροβιότερους κινηματογράφους του κέντρου, τα ιστορικά «Άστορ» και «Ιντεάλ» (αλλά και ο κινηματογράφος ΑΕΛΛΩ στην Πατησίων) απειλούνται με λουκέτο, αφού ιδιοκτήτης των ακινήτων είναι ο ΕΦΚΑ, ο οποίος επιδιώκει την αξιοποίησή τους χωρίς καμία δέσμευση πως οι κινηματογράφοι θα συνεχίσουν την λειτουργία τους. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αιθουσάρχη του Άστορ, κ. Μπάμπη Κονταράκη, ο ΕΦΚΑ θέλει να προσφέρει “όλο το ακίνητο” του κινηματογράφου Άστορ “για γραφεία ή ξενοδοχείο”, χωρίς πρόβλεψη για το μέλλον της κινηματογραφικής αίθουσας.

Μέσω ανοιχτής επιστολής, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη σωτηρία των κινηματογράφων «Άστορ» και «Ιντεάλ». Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.