UPDATE #NOW

Putin: Το γυμνό του ομοίωμα σε χρυσή τουαλέτα, κρατά ένα πιγκάλ και βγαίνει σε δημοπρασία


JTeam

23 Νοεμβρίου 2022

Putin: Το γυμνό του ομοίωμα σε χρυσή τουαλέτα, κρατά ένα πιγκάλ και βγαίνει σε δημοπρασία
Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 10.000 ευρώ και η δημοπρασία διαρκεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου

Μια τσέχικη ομάδα ακτιβιστών βγάζει σε δημοπρασία ένα γυμνό κι (εφιαλτικό) ομοίωμα του Vladimir Putin με τα χρήματα να προσφέρονται για την αγορά ενός πολεμικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους για την Ουκρανία.

Αν δεν μπορείτε καν να το φανταστείτε, ο Putin κάθεται ολόγυμνος σε μια χρυσή τουαλέτα, με το έργο να ονομάζεται «Γυμνοί Δολοφόνοι» και να παρουσιάζει και τον Λευκορώσο ηγέτη, Alexander Lukashenko. Το δημιούργημα κριτικάρει την πολυτελή ζωή του Ρώσου ηγέτη ενώ από τότε που αποκαλύφθηκε το 2021, αλλάζει διαρκώς για να προσαρμόζεται στις συνθήκες και τις εξελίξεις.

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 10.000 ευρώ και η δημοπρασία διαρκεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Αν αναρωτιέστε ποια είναι η έμπνευση πίσω από το έργο, ο Alexei Navalny και η έρευνά του για σπίτι του Putin κρύβονται πίσω από την ανατριχιαστική δημιουργία. Όπως υποστήριξε ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος, μόνο τα πιγκάλ κοστίζουν 15.000 ευρώ.

Μάλιστα, μετά τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Μπούκα, κάτω από το ομοίωμα προστέθηκε μια κούκλα άμαχου θύματος μέσα σε πλαστική σακούλα, ενώ στο στήθος του Πούτιν προστέθηκε το γράμμα Ζ. Όπως δήλωσε ο ακτιβιστής και εμπνευστής της ιδέας, Otakar van Gemund σε συνέντευξη Τύπου: «Πρόκειται για ένα σύμβολο της διαστροφής του ρωσικού καθεστώτος, της μαφιόζικης αισθητικής του και του ολοκληρωτικού δεσποτισμού».

Οικογένειες που χωρίστηκαν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, συναντιούνται ξανά μετά από 9 μήνες στην πόλη Kherson, που βρίσκεται στο νότιο μέρος της χώρας. Tο πρώτο τρένο στην πόλη έφτασε μετά από τόσους μήνες, ύστερα από την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη. Το πρώτο τρένο που έφτασε ήταν ζωγραφισμένο από διάφορους Ουκρανούς καλλιτέχνες, με ταμπέλες που έλεγαν "Train to Victory".