UPDATE #NOW

Δίκη Γαρυφαλλιάς: Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, Δημήτρης Βέργος


Τόνια Τζάφερη

23 Δεκεμβρίου 2022

Δίκη Γαρυφαλλιάς: Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, Δημήτρης Βέργος
@Eurokinissi
Η 26χρονη Γαρυφαλλιά είχε βρει τραγικό θάνατο από τον 30χρονο δολοφόνο, κατά τις διακοπές τους στο νησί της Φολεγάνδρου τον Ιούλιο του 2021

Στις 17 Νοεμβρίου ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο από τον σύντροφο της, Δημήτρη Βέργο, τον Ιούλιο του 2021. Η δολοφονία συνέβη στη Φολέγανδρο όπου οι δυο τους είχαν βρεθεί εκεί για καλοκαιρινές διακοπές, όταν ο κατηγορούμενος χτύπησε και έσπρωξε την 26χρονη σε γκρεμό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Σήμερα 23/12 το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 30χρονο δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές είχαν υιοθετήσει πλήρως την εισαγγελική πρόταση και είχαν παραπέμψει σε δίκη τον 30χρονο για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας κάθε υπερασπιστικούς ισχυρισμούς.

«Προσπαθούν να βγάλουν τον φονιά τρελό, έχουν το θράσος να μην πάει στην φυλακή αλλά να νοσηλευτεί σε κάποια κλινική για να βγάλει αυτήν την ποινή όσο το δυνατόν πιο χαλαρά. Αυτό είναι αδικία», είχε σημειώσει ο πατέρας του θύματος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εξέτασης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, το άψυχο κορμί της Γαρυφαλλιάς, το οποίο είχαν ανασύρει από τη θάλασσα λιμενικοί, έφερε μώλωπα από γροθιά στο δεξί μάτι, είχε γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά, αλλά και στην πλάτη, καθώς και ένα τραύμα 4-5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της.

Επίσης, από τα χτυπήματα στα βράχια είχαν ανοίξει οι βρεγματικές ραφές του κρανίου ενώ όλα τα χτυπήματα, αλλά και το σύρσιμο στα βράχια έγιναν, ενώ η Γαρυφαλλιά βρισκόταν εν ζωή. Σύμφωνα με το συμπέρασμα του κ. Μπογιόκα, οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη φαρμακοποιός και κυρίως αυτές στο κεφάλι ήταν ικανές να προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος προσθέτοντας ότι στη θάλασσα την είχε ρίξει ο δράστης και ο θάνατος της άτυχης κοπέλας είχε προέλθει από πνιγμό.

Όσα δήλωσε ο 30χρονος δολοφόνος στην απολογία του:

Ο 30χρονος κατά την απολογία του είπε ότι δεν θυμάται αρκετά πράγματα. Έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και ύστερα αναφέρθηκε και στο ιατρικό ιστορικό του.

«Θυμάμαι την Γαρυφαλλιά να λέει “Τι είναι αυτό που κάνεις;” και όχι να φωνάζει βοήθεια. Δεν θυμάμαι να την σπρώχνω και δεν θυμάμαι πώς έπεσε στα βράχια. Κάποια στιγμή, με θυμάμαι να παίρνω το σακίδιό μου από το αυτοκίνητο και να πηγαίνω μέσα στην θάλασσα προκειμένου να της προσφέρω τις πρώτες βοήθειες. Της έκανα τεχνητές αναπνοές και της έδωσα το φιλί της ζωής για να την σώσω. Κάποια στιγμή είδα ότι το πρόσωπό της είχε ασπρίσει και ότι τα χείλη της είχαν μελανιάσει και έβγαζε αφρούς και νερά από το στόμα της. Τότε κατάλαβα ότι ήταν νεκρή» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο είχε την εντύπωση ότι τον παρακολουθούσαν, νόμιζε ότι όλοι μιλούν για αυτόν και η γνωριμία του με την 26χρονη έγινε εκείνο το καλοκαίρι, ενώ ήταν η πρώτη φορά που πήγαιναν μαζί διακοπές.

Η απολογία του 30χρονου διήρκησε δύο ώρες ενώ η εισαγγελέας ζήτησε την μεταβολή της κατηγορίας από «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήμερη ψυχική κατάσταση» σε «πράξη εν βρασμώ ψυχής χωρίς δόλο».