Christina Ricci: «Με απείλησαν με μήνυση επειδή αρνήθηκα να γυρίσω ερωτική σκηνή με συγκεκριμένο τρόπο»

Instagram/Christina Ricci

Η ηθοποιός νιώθει ανακουφισμένη που τα πράγματα είναι πλέον αλλιώς

Η Christina Ricci είναι παλιά καραβάνα και ξέρει πολύ καλά πόσο απροστάτευτες ήταν οι ηθοποιοί στα γυρίσματα πριν από κάποια χρόνια. Τότε που δεν υπήρχαν οι intimacy coordinators και οι γυναίκες απολύονταν αν έλεγαν ότι δεν θέλουν να είναι ολόγυμνες σε ερωτικές σκηνές.

Μπορεί να μην την απέλυσαν, αλλά αποκάλυψε ότι μία εταιρία παραγωγής την απείλησε όταν εκείνη δεν δέχτηκε να γυρίσει μία ερωτική σκηνή με συγκεκριμένο τρόπο. «Είναι σπουδαίο το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα. Εμείς οι παλιές το συζητάμε όλη την ώρα. Οι νεότερες δεν χρειάζεται να περάσουν όλα αυτά και είναι σε θέση να πουν να θέσουν τα όριά τους στη δουλειά. Κάτι που δεν επετράπη ποτέ σε εμάς».

Είπε λοιπόν ότι κάποτε την απείλησαν με μήνυση, σε περίπτωση που δεν ήθελε να κάνει μία συγκεκριμένη ερωτική σκηνή. Δεν αποκαλύπτει την ταινία ή την εταιρία παραγωγής, αλλά επιλέγει να τονίσει τη σημασία της αλλαγής και της ύπαρξης intimacy coordinator σε τέτοιες σκηνές. «Συνειδητοποίησα ότι υπάρχει ουσιαστική αλλαγή και ότι οι γυναίκες μπορούν να πουν πια ότι δεν νιώθουν άνετα. Τώρα δεν θα απειλούσαν καμία με μήνυση. Παρόλα αυτά, αρνήθηκα να κάνω αυτό που ήθελαν και δεν με μήνυσαν».

Παραδέχεται ότι έχει να κάνει ερωτική σκηνή δύο χρόνια επειδή δεν τις αρέσουν αλλά, κυρίως, επειδή είναι σε αυτή την ηλικία που δεν της το προτείνουν. Παρόλα αυτά, αποφάσισε ότι θα νιώθει άνετα με το γυμνό της σώμα και δεν έχει κανένα πρόβλημα να κυκλοφορεί χωρίς ρούχα στα γυρίσματα. «Αντί να ντρέπομαι εγώ, παρατηρώ ότι νιώθουν οι υπόλοιποι άβολα. Ένιωσα άσχημα εξαιτίας αυτού και για κανέναν άλλο λόγο». 

Εμείς πάντων την περιμένουμε να επιστρέψει στον 2ο κύκλο του Yellowjackets, που έρχεται στις 26 Μαρτίου.