Hugh Grant: «Ήμουν σίγουρος ότι το "Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία" ήταν μεγάλη πατάτα. Έκανα λάθος»

Ο ηθοποιός παραδέχτηκε το λάθος του και ότι αυτή ήταν η ταινία που άλλαξε τη ζωή του

Η αγαπημένη μου ταινία με Hugh Grant είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, οι Τέσσερις γάμοι και Μία κηδεία. Ίσως και να είναι στο top3 των αγαπημένων μου ever. Κλασικό 90s ρομάντζο, ειδυλλιακό σκηνικό στην εξοχή της Αγγλίας και της Σκοτίας, η υπέροχη Andie MacDowell, το ποίημα στη σκηνή της κηδείας.

Δεν ένιωθαν όμως έτσι όσοι συμμετείχαν στην ταινία και μέχρι τη στιγμή που βγήκαν οι πρώτες κριτικές. Και κυρίως ο Hugh Grant. Σύμφωνα με τον φίλο του και συνάδελφο, Sam Neill, ο ηθοποιός δεν πίστεψε καθόλου στην επιτυχία της ταινίας. «Τρώγαμε μαζί στο Λονδίνο λίγο μετά την κυκλοφορία του "Sirens" και τον ρώτησα τι κάνει. «Μία απόλυτη αηδία που λέγεται 4 Γάμοι και 1 Κηδεία. Καταστροφή. Απόλυτο σκουπίδι». 

Προφανώς και με τον καιρό άλλαξε γνώμη, ενώ παραδέχθηκε το λάθος του μέσα από από μία ανακοίνωση. «Αγαπώ τον Sam και μου λείπει πολύ και είναι αλήθεια ότι όλοι ήμασταν σίγουροι ότι η ταινία θα ήταν πατάτα. Έκανα ξεκάθαρα λάθος και αυτή η ταινία άλλαξε τη ζωή μου. Ήταν επίσης η αρχή της φιλίας μου με τον σεναριογράφο Richard Curtis (με τον οποίο δούλεψε στο Notting Hill και το Love Actually), ενώ είχα πάντα τεράστια υποστήριξη από τον σκηνοθέτη Mice Newell που μου έμαθε πράγματα, που χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα στη δουλειά».

Ο Hugh Grant είχε μιλήσει πρόσφατα και για τα μαλλιά, που ήθελαν να του αλλάξουν στην ταινία. «Ήθελαν να έχω το χειρότερο κούρεμα που έχει υπάρξει. Και μετά πήρα την εκδίκησή μου γιατί όλοι αντέγραφαν τα μαλλιά μου». Αναφέρθηκε και στο δοκιμαστικό που έκαναν και πίστευαν ότι δεν πρόκειται να περάσει. «Ο Rowan Atkinson ήταν απίστευτα αστείος, οι υπόλοιποι ήμασταν χάλια κι εγώ χρειαζόμουν βοήθεια για να γυρίσω στο σετ, επειδή έκλαιγα. Το είδαν στη Santa Monica και το λάτρεψαν. Για εμάς ήταν τεράστια έκπληξη». Μόνο για εσάς Hugh μου.

Οι κυρίες πάντως που έχουν συνεργαστεί μαζί του έχουν να πουν τα καλύτερα για τον Grant. «Ένας γοητευτικός movie star που σου φαίνεται γκρινιάρης αλλά αμέσως μετά τον ερωτεύεσαι. Είναι πάρα πολύ αστείος και δεν έχει καμία κακή πρόθεση όταν κάνει χιούμορ», είπε πρόσφατα η Drew Barrymore

Η εμφάνισή του στα Όσκαρ με την Andie MacDowell ήταν μία από τις πιο γλυκές και όμορφες στιγμές της βραδιάς, θυμίζοντάς μας γιατί αγαπήσαμε τόσο πολύ την ταινία τους.