UPDATE #NOW

Δημοσιογράφος απολύθηκε επειδή είπε ατάκα του Snoop Dogg στην τηλεόραση (αλλά μάλλον της άξιζε)


JTeam

27 Μαρτίου 2023

Δημοσιογράφος απολύθηκε επειδή είπε ατάκα του Snoop Dogg στην τηλεόραση (αλλά μάλλον της άξιζε)
Facebook
H Barbie Bassett έκανε ρατσιστικό σχόλιο δεύτερη φορά - δε γινόταν να περάσει έτσι

Η Barbie Bassett είναι δημοσιογράφος και μετεωρολόγος από το Mississippi. Μέχρι πρόσφατα, ήταν εκφωνήτρια ειδήσεων στο κανάλι WLBT – απολύθηκε μέσα σε μία στιγμή, επειδή χρησιμοποίησε ατάκα του Snoop Dogg. Δεν είναι τόσο απλό κι ανώδυνο, βέβαια.

Μιλώντας για την εταιρεία με κρασιά που διατηρεί ο ράπερ, η Bassett, από το πουθενά, είπε “Fo’ shizzle my nizzle” – είναι αργκό, σημαίνει «βεβαίως, φίλε» και δεν ταιριάζει καθόλου σε δελτίο ειδήσεων. Κι αυτό γιατί η κατάληξη –izzle έχει φυλετικό χαρακτήρα.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει σχολιάσει την αποχώρησή της. Ο Γενικός Διευθυντής του καναλιού, μάλιστα, τόνισε πως «αδυνατεί να σχολιάσει ζητήματα προσωπικού».

Η Bassett, εντωμεταξύ, πίσω στον Οκτώβριο, έκανε ένα αμφιλεγόμενο σχόλιο για τη γιαγιά μίας μαύρης ρεπόρτερ, το οποίο στη συνέχεια πήρε πίσω και είπε πως έγινε άθελά της. Συγκεκριμένα, την αποκάλεσα Grand Mammy – και πάλι, αργκό που χρησιμοποιείται στις μαύρες κοινότητες. Ήταν δεύτερη φορά, λοιπόν, σίγουρα της είχαν γίνει παρατηρήσεις νωρίτερα, οπότε η αποχώρησή της δεν πρέπει να εξέπληξε κανέναν.