UPDATE #NOW

Η λίστα με τις πλουσιότερες πόλεις στον κόσμο- Σε ποια χώρα ζουν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι;


JTeam

19 Απριλίου 2023

Η λίστα με τις πλουσιότερες πόλεις στον κόσμο- Σε ποια χώρα ζουν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι;
Πόσοι δισεκατομμυριούχοι ζουν στην Αθήνα και ποια είναι η θέση της στη λίστα ;

Πώς θα ήταν άραγε αν ζούσες στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου, μαζί με 340,000 εκατομμυριούχους και 58 δισεκατομμυριούχους; Για να νιώσεις το feeling, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς τη Νέα Υόρκη, η οποία βγήκε πρώτη στη λίστα με τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η η Νέα Υόρκη φιλοξενεί 340.000 εκατομμυριούχους καθώς και 58 δισεκατομμυριούχους. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Τόκιο με 290.000 εκατομμυριούχους και 14 δισεκατομμυριούχους, ενώ η περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο («Bay Area», στην οποία μένει και ο Zuckerberg) ήρθε στην τρίτη θέση με 285.000 εκατομμυριούχους, αλλά πολύ μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων (63).

Jenny.Gr


Τα νέα στοιχεία ήρθαν από τον όμιλο Henley & Partners, ο οποίος εξέτασε συνολικά 97 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Συγκεκριμένα η μελέτη εστίασε στον αριθμό των εκατομμυριούχων, των δισεκατομμυριούχων, αλλά και πολυεκατομμυριούχων- καθώς επίσης και στη ποσοστιαία αύξηση των ατόμων υψηλού πλούτου στις πόλεις αυτές από το 2012 έως και το 2022.

Στην πρώτη θέση λοιπόν, είναι η Νέα Υόρκη, συνεχίζει το Τόκιο, αλλά και η περιοχή "Bay Area", στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Στην δεκάδα, κατάφερε να μπει μόνο μια Ευρωπαϊκή πόλη, και αυτή είναι το Λονδίνο, το οποίο βρίσκεται στη 4η θέση, με 258 χιλιάδες εκατομμυριούχους.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η Αθήνα είναι η μόνη ελληνική πόλη που μπήκε στη λίστα με τις 50 πλουσιότερες πόλεις του κόσμου, καταλαμβάνοντας την 43η θέση. Σύμφωνα με τη μελέτη του ομίλου Henley & Partners, στην Αθήνα κατοικούν 23.100 εκατομμυριούχοι, εκ των οποίων 38 πολυεκατομμυριούχοι και 2 δισεκατομμυριούχοι. Όσο για τον δείκτη υψηλού πλούτου, σημείωσε μείωση κατά 3% τη δεκαετία 2012-2022.