UPDATE #NOW

Νέα έρευνα της Eurostat: Πιο υγιείς οι ηλικιωμένοι που ζουν σε ευρωπαϊκές πόλεις - Ποια είναι η θέση της Ελλάδας


JTeam

20 Απριλίου 2023

Νέα έρευνα της Eurostat: Πιο υγιείς οι ηλικιωμένοι που ζουν σε ευρωπαϊκές πόλεις - Ποια είναι η θέση της Ελλάδας
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, για το πως επηρεάζονται από τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της περιοχής

Αν θες να ζήσεις πολλά χρόνια και να παραμείνεις υγιής ακόμη και όταν περάσεις τα 65 σου έτη, δεν έχεις παρά να επιλέξεις την Ευρώπη για να ζήσεις. Συγκεκριμένα η Eurostat δημοσίευσε μια νέα έρευνα, η οποία αφορά την υγεία των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, το 2021, το 43% των ηλικιωμένων που ζούσαν σε αστικές περιοχές της ΕΕ είχαν καλή ή πολύ καλή κατάσταση υγείας, η οποία ήταν 2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη από τον εθνικό μέσο όρο για όλα τα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας.

H Ιρλανδία, η Σουηδία και το Βέλγιο είχαν τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω που ζούσαν σε πόλεις με καλή ή πολύ καλή κατάσταση υγείας, ενώ η Λιθουανία, η Λετονία και η Πορτογαλία είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά.

Όσον αφορά την Ελλάδα, βρίσκεται στην 9η θέση της συγκεκριμένης κατάταξης με μικρή διαφορά των ηλικιωμένων σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο. Η μεγαλύτερη διαφορά στο ποσοστό των ηλικιωμένων που ζουν σε πόλεις που αναφέρουν καλή ή πολύ καλή κατάσταση υγείας σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο καταγράφηκε στη Σλοβενία, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία και την Κροατία.

Jenny.Gr
@eurostat