UPDATE #NOW

Νέο σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης στη Βρετανία - Συναγερμός στα κινητά


JTeam

23 Απριλίου 2023

Νέο σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης στη Βρετανία - Συναγερμός στα κινητά
pexels
Στις 15:00 το μεσημέρι θα ηχήσει συναγερμός για έκτακτη ανάγκη στα κινητά όσων βρίσκονται στη Βρετανία

Στην Βρετανία η κυβέρνηση κάνει δοκιμή του νέου συστήματος ειδοποίησης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες επικίνδυνες περιστάσεις.

«Όπου κι αν βρίσκεστε, την Κυριακή στις 3:00 μ.μ. θα λάβετε την ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης. Θα λάβετε ένα μήνυμα στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου σας, συνοδευόμενο από ηχητικό σήμα και δόνηση διάρκειας έως και 10 δευτερολέπτων. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάποια ενέργεια» έγραψε στο Twitter ο Rishi Sunak, ο πρωθυπουργός της χώρας.

«Μείνετε ήρεμοι και συνεχίστε, πρόκειται απλώς για μια δοκιμή» είπε η Downing Street, που μας θύμησε πολύ το γνωστό σλόγκαν του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Daily Mail σχολίασε ειρωνικά για την δοκιμή «Ποια ιδιοφυΐα θεώρησε ότι ήταν καλή ιδέα να τρομοκρατηθεί όλη η χώρα στις 3:00 μ.μ. Κυριακής».

Όσοι δεν θέλουν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις του συστήματος, μπορούν να τις απενεργοποιήσουν από τις ρυθμίσεις της συσκευής τους. Οι οδηγοί έχουν προειδοποιηθεί να μην κοιτάξουν τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Πηγή: ΑΠΕ