UPDATE #NOW

Υπόθεση Trump: «Με βίασε, έγραψα για αυτό και είπε ψέματα ότι δεν συνέβη» - Η κατάθεση της E Jean Carroll


JTeam

27 Απριλίου 2023

Υπόθεση Trump: «Με βίασε, έγραψα για αυτό και είπε ψέματα ότι δεν συνέβη» - Η κατάθεση της E Jean Carroll
Splash News
Η αρθρογράφος καταθέτει εναντίον του στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης και απαιτεί δικαίωση

Ο Donald Trump φαίνεται πως χτίζει εδώ και πολλά χρόνια τη φήμη του. Πριν 30 χρόνια, πέρα από το ότι ζητούσε την άδικη εκτέλεση των Central Park Five, είχε προχωρήσει στον βιασμό της αρθρογράφου E Jean Carroll.

Η ίδια κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για τον βιασμό της ενώπιον ενόρκων στη Νέα Υόρκη, που είχε συμβεί όπως όλα δείχνουν, πριν μια 30ετία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, πρώτα της επιτέθηκε σεξουαλικά και μετά τη δυσφήμισε, λέγοντας ψέματα για όσα συνέβησαν.

Όπως δήλωσε η Carroll στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Manhattan όπου εξετάζεται η αγωγή της:

«Είμαι εδώ επειδή ο Donald Trump με βίασε και όταν το έγραψα αυτό, είπε ψέματα λέγοντας ότι δεν συνέβη. Είπε ψέματα και έκανε κακό στο όνομά μου και είμαι εδώ για να προσπαθήσω να πάρω πίσω τη ζωή μου»

Όλα συνέβησαν σύμφωνα με τη μαρτυρία της, όταν οι δυο τους είχαν μια συνάντηση στο πολυκατάστημα Bergdorf Goodman, στα τέλη του 1995 ή τις αρχές του 1996, όπου τη βίασε. Η Carroll τον μήνυσε για δυσφήμιση, αφού ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε ότι την βίασε, ενώ σε ανάρτησή του στο Truth Social υποστήριξε ότι δεν την γνωρίζει και ότι έκανε αυτόν τον ισχυρισμό για να πουλήσει τα απομνημονεύματά της. «Δεν είναι όμορφη, δεν είναι ο τύπος μου», ανέφερε μεταξύ άλλων, μπερδεύοντάς τη για λίγο με τη δεύτερη σύζυγό του, Marla Maples!

Όπως σχολίασε παράλληλα στο Truth Social, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη θέση του: «Πιστεύει κανείς ότι θα έπαιρνα μια γυναίκα που τότε ήταν σχεδόν 60 χρονών, μια γυναίκα που δεν γνώριζα, από την είσοδο ενός πολυσύχναστου πολυκαταστήματος (και εγώ ήμουν πολύ αναγνωρίσιμος, για να το θέσω ήπια!) σε ένα μικρό δοκιμαστήριο. Δεν φώναξε; Δεν υπάρχουν μάρτυρες; Κανείς δεν το είδε; Είναι μια απατεωνίστικη, αναληθής ιστορία. Κυνήγι μαγισσών».

Ο Kaplan κάλεσε τους δικηγόρους του Trump να ζητήσουν από τον πελάτη τους να σταματήσει αυτού του είδους τις αναρτήσεις για την υπόθεση. Η μήνυση εναντίον του αφορά επίσης τον βιασμό της, βασιζόμενη σε έναν νόμο της Νέας Υόρκης που έδινε τη δυνατότητα, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, στα θύματα να προσφύγουν στα δικαστήρια ακόμη και αν έχει παραγραφεί το αδίκημα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Με έσπρωξε στο δοκιμαστήριο και με βίασε»

Λίγο πριν τη βιάσει, αντάλλαξαν μάλιστα τα παρακάτω λόγια, σύμφωνα με την κατάθεσή της:

«Είπε: Έι, εσύ είσαι εκείνη η κυρία με τις συμβουλές και απάντησα: "Ει, εσύ είσαι εκείνος ο μεγιστάνας των ακινήτων"», όπως δήλωσε. Στη συνέχεια, άρχισαν να αστειεύονται και ο Trump «άρχισε να την πειράζει», καταθέτοντας ότι εκείνος ήθελε να αγοράσει εσώρουχα για μια άλλη γυναίκα. Της ζήτησε να δοκιμάσει ένα εσώρουχο και εκείνη αστειεύτηκε, αντιπροτείνοντάς του να το φορέσει ο ίδιος. Όπως υποστήριξε, μετά την οδήγησε σε ένα δοκιμαστήριο, έκλεισε την πόρτα, την έσπρωξε στον τοίχο και τη βίασε.

Η Carroll προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά της ενώ περιέγραφε πώς τον απώθησε. Όταν ο δικηγόρος της τη ρώτησε αν είπε «όχι», εκείνη απάντησε: «Δεν θυμάμαι να το λέω. Ίσως να το είπα». Μάλιστα, το διάστημα εκείνο η ίδια έριχνε τις ευθύνες στον εαυτό της και φοβόταν παράλληλα πως αν μιλούσε, θα έμενε άνεργη.

Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη και θα διαρκέσει μία ή δύο εβδομάδες ενώ οι ένορκοι, (έξι άνδρες και τρεις γυναίκες), θα πρέπει να αποφανθούν αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση στο θύμα και τι ύψους.

Στη δίκη ενδέχεται να καταθέσουν δύο φίλες της Carroll, στις οποίες είχε μιλήσει για τον φερόμενο βιασμό, καθώς και δύο άλλες γυναίκες που έχουν ήδη κατηγορήσει τον Trump για σεξουαλική επίθεση.