UPDATE #NOW

Συλλογή Bellasi: Μια στέγη για τη χαρακτική στον Βόλο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


JTeam

6 Ιουνίου 2023

Συλλογή Bellasi: Μια στέγη για τη χαρακτική στον Βόλο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μια σημαντική συλλογή έργων ευρωπαίων καλλιτεχνών, δωρεά των Pietro Bellasi και Κατερίνας Παπαγεωργίου Bellasi, θα αποτελέσει τον πυρήνα μιας έκθεσης κι ενός ερευνητικού κέντρου για τη χαρακτική και την έντυπη τέχνη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, στο πλαίσιο του Τμήματος Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μια σημαντική συλλογή έργων χαρακτικής, κυρίως ευρωπαίων καλλιτεχνών του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένων ελλήνων εικαστικών, ανήκει πλέον στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τα έργα περιήλθαν στο Πανεπιστήμιο χάρη στη δωρεά στην οποία προχώρησαν οι δημιουργοί της συλλογής, ο ιταλο-ελβετός καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας Pietro Bellasi (που πέθανε το 2018, πριν την ολοκλήρωση της δωρεάς) και η βολιώτισσα σύζυγός του Κατερίνα Παπαγεωργίου Bellasi.

Όπως τονίστηκε σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο, στις 24 Μαΐου, η Συλλογή θα στεγαστεί σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, στο κτίριο Τσικρίκη, το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εκεί θα δημιουργηθεί σύντομα ένας μόνιμος εκθεσιακός χώρος, όπου θα παρουσιάζονται, εναλλασσόμενα, τα έργα της Συλλογής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr