UPDATE #NOW

Οργή στην Ινδία: Γυναίκες αναγκάστηκαν να παρελάσουν γυμνές - Βίασαν ομαδικά τη νεότερη


JTeam

20 Ιουλίου 2023

Οργή στην Ινδία: Γυναίκες αναγκάστηκαν να παρελάσουν γυμνές - Βίασαν ομαδικά τη νεότερη
pexels
Οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως ομαδικό βιασμό, ενώ έχουν προχωρήσει σε μία σύλληψη

Μία επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου, έγινε πρωτοσέλιδο στις 20 Ιουλίου κυρίως επειδή η περιοχή Μανιπούρ της Ινδίας δεν είχε πρόσβαση στο ίντερνετ. Πρόκειται για μία αρκετά συνήθη τακτική που ακολουθεί η χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει βίαιες συγκρούσεις στα βορειοανατολικά του τόπου όπου, για αρκετές εβδομάδες, δύο κοινότητες, οι Μεϊτέι και Κούκι, βρίσκονταν σε ένα είδος πολέμου. Ένα βίντεο, όμως, ήταν αρκετό για να προκαλέσει οργή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο viral απόσπασμα, δύο γυναίκες παρελαύνουν γυμνές στη Μανιπούρ, μπροστά από όχλο ανδρών. Όπως είναι επόμενο, οι πολίτες ξεσηκώθηκαν και, για πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός της χώρας τοποθετήθηκε για την υπόθεση.

Ο Ναρέντρα Μόντι, έστω και με δύο μήνες καθυστέρηση, δήλωσε ότι το περιστατικό «ντρόπιασε την Ινδία» και πως «κανείς ένοχος δεν θα γλιτώσει».

«Σας διαβεβαιώ ότι ο νόμος θα κάνει αυτό που πρέπει, με όλες του τι δυνάμεις. Αυτό που συνέβη με τις κόρες της Μανιπούρ θα είναι για πάντα ασυγχώρητο».

Σύμφωνα με τους New York Times, η αστυνομία αντιμετωπίζει την υπόθεση ως ομαδικό βιασμό, ενώ πραγματοποιεί έρευνα σε δώδεκα σημεία της περιοχής. Όταν το εν λόγω βίντεο άρχισε να γίνεται viral social media, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ζήτησε από όλες τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να το διαγράψουν από τις πλατφόρμες τους.

Σημειώνεται ότι από τότε που ξεκίνησαν οι εθνοτικές συγκρούσεις μεταξύ των κοινοτήτων Meitei και Kuki, υπάρχει έκρηξη βίας στην Manipur. Στη διάρκεια τέτοιων συγκρούσεων, οι γυναίκες γίνονται αντικείμενο σεξουαλικών επιθέσεων. Μάλιστα, η κόρη και η μητέρη ήταν μέλη της κοινότητας Kuki και οι άνδρες της Meitei. Στις 4 Μαΐου, δύο γυναίκες, γυμνές, παρέλαυναν μπροστά από όχλο νεαρών ανδρών. Στο βίντεο, ένας από εκείνους φάνηκε να χτυπά τη μία στο πρόσωπο ενώ την κακοποιούσε σεξουαλικά, μαζί με κάποιον ακόμα. Οι γυναίκες έκλαιγαν, προσπαθούσαν να καλύψουν τα σώματά τους ενώ οι άνδρες τις κατεύθυναν προς ένα οικόπεδο.

Ακτιβιστής που στηρίζει τα θύματα, δήλωσε στους NY Times ότι εκείνες βρίσκονταν στο έλεός τους. «Μας ανάγκασαν να γδυθούμε και να περπατήσουμε, αλλιώς θα μας σκότωναν», υποστηρίζει ότι του είπαν. Ζήτησαν βοήθεια από τις Αρχές, αλλά δεν υπήρξε απάντηση.

Οι άνδρες βίασαν ομαδικά τη μία και σκότωσαν τον αδελφό της, καθώς προσπάθησε να την προστατεύσει. Κι έτσι, επανήλθαν στο φως οι βίαιες συγκρούσεις των Μεϊτέι και Κούκι, στη διάρκεια των οποίων οι γυναίκες γίνονται αντικείμενα σεξουαλικών επιθέσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μητέρα και κόρη ανήκαν στους Κούκι, και οι βιαστές τους στη Μεϊτέι.