UPDATE #NOW

Η εθνική γυναικών της Σλοβενίας καταγγέλει σεξισμό, εκφοβισμό και ρατσισμό από το προπονητικό επιτελείο


JTeam

5 Σεπτεμβρίου 2023

Η εθνική γυναικών της Σλοβενίας καταγγέλει σεξισμό, εκφοβισμό και ρατσισμό από το προπονητικό επιτελείο
Σε μια ανοιχτή επιστολή προς την Ομοσπονδία της Σλοβενίας η εθνική γυναικών καταγγέλει τον εκφοβισμό, την ακατάλληλη γλώσσα, τον σεξισμό, τον ρατσισμό και το body-shaming που έχουν αντιμετωπίσει οι διεθνείς ποδοσφαιρίστιες της χώρας

Η Λάρα Πράσνικαρ φοβήθηκε να βγάλει το φούτερ της κατά τη διάρκεια της προπόνησης της εθνικής ομάδας γυναικών της Σλοβενίας. Το ίδιο και η Ντομινίκα Κονς. Ήξεραν τον κανόνα: όλη η ομάδα έπρεπε να φοράει τον ίδιο εξοπλισμό προπόνησης. Δεν είχε σημασία ποιος ένιωθε ζέστη ή κρύο, ποιος ένιωθε την ανάγκη να φορέσει απλά ένα μπλουζάκι. Μια βετεράνος μέσος που αγωνίζεται στη Λεβάντε Λας Πλάνας στην Ισπανία, η Τσόνς παρομοίασε το καθεστώς προπόνησης με «σχεδόν δικτατορία». Η Πράσνικαρ, επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Γερμανία, το θεώρησε «παράλογο».

Οι τρεις αρχηγοί της Σλοβενίας κάθισαν με τον προπονητή Μπόρουτ Ζαρκ και του είπαν ότι δεν μπορούν να ανεχτούν τίποτα πια. «Σταθήκαμε κατά κάποιο τρόπο όλες μαζί και είπαμε "άκου, ξέρεις, δεν θα λειτουργήσει", λέει η Πράνισκαρ. «Τότε, τελικά αποδέχτηκε αυτό το πράγμα». Ήταν ένα μικρό περιστατικό σε μια σειρά από ανησυχητικά επεισόδια που έχουν τραυματίσει τις παίκτριες της εθνικής ομάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen