UPDATE #NOW

iPhone 15: Πότε θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα και πόσο κοστίζουν - Όσα είδαμε στην χθεσινή Apple παρουσίαση


Τόνια Τζάφερη

13 Σεπτεμβρίου 2023

iPhone 15: Πότε θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα και πόσο κοστίζουν - Όσα είδαμε στην χθεσινή Apple παρουσίαση
@applehub / instagram
H μεγάλη αλλαγή με τον φορτιστή και όλα όσα θα έχουμε από την Αpple τέλος του μήνα

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες σχετικά με την χθεσινή παρουσίαση της Apple, όπου τέτοια εποχή κάθε χρόνο, μας παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα, και όχι μόνο. Το κοινό περίμενε με ανυπομονησία την παρουσίαση του νέου iPhone 15, καθώς και των νέων Apple Watches, και εχθές όλες οι πληροφορίες που τα αφορούν, έγιναν γνωστές παγκοσμίως από την ίδια την Apple.

Η όλη παρουσίαση στάθηκε σημαντικά στην βιωσιμότητα, αλλά και στην sustainable πλευρά του τεχνολογικού κολοσσού. Μέχρι και το 2030 η Apple θα παραγάγει όλες τις συσκευές της, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον. Και αφού μας γνώρισε στην νέα οικολογική της σήμανση, προχώρησε στην παρουσίαση των νέων ρολογιών.

Σχετικά με τα Apple Watch Series 9

Μερικές από τις βασικές αλλαγές είναι η μπαταρία των νέων smartwatches, η οποία υπολογίζεται πως θα διαρκεί έως και 18 ώρες. Στο πιο εξελιγμένο μοντέλο του Apple Watch Ultra 2, η μπαταρία αναμένεται να διαρκεί έως και 72 ώρες. Η οθόνη τους προσφέρει φωτεινότητα 1-2000 nits, ενώ βελτιώσεις έχουμε και στο Digital Crown που θα προσφέρει επιπλέον λειτουργίες. Ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά θα είναι και το «Double Tap». Δηλαδή ο καταναλωτής, θα μπορεί μέσα από το άγγιγμα του αντίχειρα και του δείκτη δυο φορές, να ελέγχει το ρολόι του και είτε να απαντά σε κλήσεις, να τσεκάρει ενημερώσεις, ή να παίζει το podcast ή την μουσική που επιθυμεί. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει κανένα άλλο Apple Watch μέχρι στιγμής, και φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο για τις στιγμές που είμαστε ιδιαίτερα απασχολημένοι.

Jenny.Gr
@applehub / instagram

Η νέα σειρά κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο αλουμίνιο χρυσό και άλλα υλικά, καθώς και ανακυκλωμένο κοβάλτιο για την μπαταρία. Τονίζεται επίσης πως η Apple δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ ξανά δέρμα για τα υλικά της, ενώ τα νέα ρολόγια έρχονται και με νέα λουράκια.

Το Apple Watch Series 9 θα πωλείται στα 399 δολάρια για την απλή έκδοση, και το Apple Watch Ultra 2 στα 799 δολάρια. Οι προ-παραγγελίες τους ξεκινούν σήμερα και θα γίνουν διαθέσιμα στις 22 Σεπτεμβρίου και στην χώρα μας.

Jenny.Gr
@applehub / instagram

Σχετικά με το iPhone 15, το 15 Plus, το 15 Pro και το 15 Pro Max

Αρχικά το ίδιο ισχύει και για τα iPhone 15, δηλαδή θα είναι διαθέσιμα από τις 22 Σεπτεμβρίου μαζί με τα ρολόγια, και οι τιμές τους έχουν ως εξής:

  • Το iPhone 15 θα πωλείται από τα 799 δολάρια και
  • το iPhone 15 Plus από τα 899 δολάρια (και τα δύο με χωρητικότητα 128GB).

Σχετικά με το iPhone 15 Pro, η τιμή ξεκινά από τα 999 δολάρια, και το iPhone 15 Pro Max στα $1199 για τα 256 gigabytes.

Πάμε να δούμε και μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους:

Αρχικά τα iPhone 15 εντυπωσίασαν με τα χρώματα στα οποία θα είναι διαθέσιμα, καθώς υπάρχουν παστέλ αποχρώσεις του ροζ, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μαύρο. Η νέα κεντρική κάμερα είναι 48MP (f1.6 aperture) και θα προσφέρει 2x lossless crop zoom και θα καταγράφει έως και 4Κ video. Η Apple εστίασε και στο νέο portrait mode που προσφέρει πιο πλούσια χρώματα και καλύτερη συμπεριφορά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μάλιστα, οι λήψεις είναι πιο εύκολες σε αυτό το επίπεδο ακόμη και αν δεν επιλέξετε το Portrait Mode, αφού το iPhone εντοπίζει αυτόματα τα πρόσωπα και τα άτομα στο κάδρο και σας δίνει επιλογές επεξεργασίας μετά τη λήψη. Τα τηλέφωνα θα έχουν ακόμη νέο night mode και Smart HDR και στο εσωτερικό τους θα βρίσκεται το A16 Bionic chip των iPhone 14 Pro. Η μπαταρία τους αναφέρθηκε πως θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, χωρίς κάποια παραπάνω πληροφορία.

Σχετικά με τα Pro μοντέλα (15 Pro και το 15 Pro Max)

Πάμε τώρα στα Pro μοντέλα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, είναι πιο ελαφριά, έχουν πιο λεπτά περιθώρια γύρω από την οθόνη τους και είναι πιο ανθεκτικά. Το iPhone 15 Pro έχει διαγώνιο 6.1 ιντσών και το iPhone 15 Pro Max 6.7 ιντσών. Θα διατεθούν σε τέσσερα βασικά χρώματα: white (λευκό), black (μαύρο), blue (μπλε) και natural. H οθόνη τους είναι Super Retina XDR με ProMotion, Extreme Dynamic Range και Always-On Display και στο εσωτερικό έχουν το A17 Pro chip.

Πηγαίνοντας τώρα στα της κάμερας των iPhone 15 Pro. Η κεντρική κάμερα είναι 48MP με μεγαλύτερο αισθητήρα και καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Η δεύτερη κάμερα είναι 12MP Telephoto με οπτικό ζουμ 5x στα 120mm και η τρίτη 12MP ultrawide. Στο κάτω μέρος έχουμε USB3 για φόρτιση και μεταφορά αρχείων, ενώ υποστηρίζεται και η απευθείας λήψη σε υπολογιστή ή εξωτερικό σκληρό δίσκο. Η Apple ανακοίνωσε ακόμη και το Spatial Video που καταγράφεται τρισδιάστατα με δύο κάμερες για να δημιουργήσει περιεχόμενο για το Apple Vision Pro.

Τέλος η αλλαγή με τους φορτιστές

Η μεγάλη αλλαγή στα iPhone 15 είναι η θύρα USB-C, καθώς η Apple αναγκάζεται να ευθυγραμμιστεί με τις ρυθμιστικές Αρχές της Ε.Ε. Υπενθυμίζεται ότι, πέρσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε για την τυποποίηση των θυρών σε όλες τις συσκευές.

Τεχνικά, οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών -όπως είναι και η Apple- έχουν λάβει προθεσμία μέχρι το τέλος του 2024 για να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Όλα δείχνουν, όμως, ότι η αμερικανική εταιρεία θα το κάνει πράξη με τα iPhone 15.