UPDATE #NOW

Νέα νεκρή όμηρο εντόπισε το Ισραήλ - Το δεύτερο θύμα μέσα σε μία ημέρα


JTeam

17 Νοεμβρίου 2023

Νέα νεκρή όμηρο εντόπισε το Ισραήλ - Το δεύτερο θύμα μέσα σε μία ημέρα
@nurphoto / gettyimages
Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν το πρωί της Παρασκευής (17/11) πως εντόπισαν ακόμη μία νεκρή όμηρο έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες

Πρόκειται, σύμφωνα με το IDF, για τη 19χρονη στρατιώτη Noa Marciano, η οποία απήχθη στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της πολύνεκρης επίθεσης που πραγματοποίησε στο νότιο Ισραήλ, η Χαμάς. Η σορός της, όπως αναφέρει η ίδια ενημέρωση, εντοπίστηκε από τα ισραηλινά στρατεύματα σε παρακείμενο χώρο στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, καθιστώντας έτσι το δεύτερο θύμα που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

«Το IDF στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και θα συνεχίσουν να την υποστηρίζουν» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή τους οι Αμυντικές Δυνάμεις της χώρας που πολιορκούν το Αλ Σίφα.

Το δεύτερο θύμα μέσα σε μια ημέρα

Παράλληλα, χθες, Πέμπτη, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εντόπισε νεκρή μια όμηρο της Χαμάς έξω από κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα. Πιο αναλυτικά, το πτώμα της Γεχουντίτ Βάις, 65 ετών, από το κιμπούτς Μπέρι φέρεται να βρέθηκε την Τετάρτη μετά από έρευνα των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή. Στο κτίριο όπου βρέθηκε το πτώμα της εντοπίστηκαν όπλα και το IDF πιστεύει ότι οι ένοπλοι διέφυγαν πριν φτάσουν οι στρατιώτες.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αρμόδιος για την αραβική γλώσσα, Avichay Adraee, προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση στα social, πληροφορώντας ότι το θύμα ταυτοποιήθηκε από ιατροδικαστή και ότι η οικογένεια της Βάις έχει ενημερωθεί για τον θάνατό της.

Συνταξιούχος, μητέρα πέντε παιδιών, η Γεχουντίτ Βάις είχε απαχθεί από το κιμπούτς Μπεερί, όπου φρόντιζε νήπια. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και υποβαλλόταν σε ακτινοθεραπεία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Times of Israel. Ο σύζυγός της Σμούλικ Βάις σκοτώθηκε κατά την επίθεση της Χαμάς.