UPDATE #NOW

Γάζα: Άρχισαν ξανά οι βομβαρδισμοί - Έληξε η εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς


JTeam

1 Δεκεμβρίου 2023

Γάζα: Άρχισαν ξανά οι βομβαρδισμοί - Έληξε η εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς
Ahmad Hasaballah / Getty Images
Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως άρχισε ξανά τις επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς στη Γάζα

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ξανάρχισε τις επιχειρήσεις του εναντίον του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Κατηγόρησε την Χαμάς πως παραβίασε τους όρους της ανακωχής που εφαρμοζόταν από την 24η Νοεμβρίου, ανοίγοντας πυρ εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Η επταήμερη παύση, η οποία ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου και παρατάθηκε δύο φορές, επέτρεψε την ανταλλαγή δεκάδων ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα για εκατοντάδες Παλαιστίνιους αιχμαλώτους και διευκόλυνε την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην κατεστραμμένη παράκτια λωρίδα.

Jenny.Gr
Ahmad Hasaballah / GettyImages

Όπως αναφέρει το Reuters, την ώρα πριν από τη λήξη της εκεχειρίας στις 7 το πρωί, το Ισραήλ είπε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα.

Επίσης, προειδοποιητικές σειρήνες για ρουκέτες ήχησαν ξανά σε ισραηλινές περιοχές κοντά στη Γάζα λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της προθεσμίας, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και πυροβολικό σε όλο τον θύλακα μετά τη λήξη της εκεχειρίας. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Χαμάς ή ανάληψη ευθύνης για τις εκτοξεύσεις.

Με πληροφορίες από Reader.gr