UPDATE #NOW

The New Look: Η ζωή και το έργο του Christian Dior στη νέα σειρά του Apple TV+


Ελένη Μπεζιριάνογλου

24 Ιανουαρίου 2024

Christian Dior The New Look - Apple TV+
© Apple TV+
Το πρώτο τρέιλερ κυκλοφόρησε ήδη και η σειρά κάνει πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου

Κι ενώ κάνουμε binge-watching τη σειρά Cristobal Balenciaga στο Disney+ που ακολουθεί τη ζωή του ομώνυμου σχεδιαστή στο Παρίσι, «σκάει» το πρώτο τρέιλερ της σειράς «The New Look» από το Apple TV+ που αφορά ένα άλλο μεγάλο όνομα της μόδας, τον Christian Dior.

Η υπόθεση της σειράς

Ήδη από το τρέιλερ είναι εμφανές ότι η σειρά εστιάζει στην άνοδο του Christian Dior σε εμβληματικό όνομα της μόδας του 20ου αιώνα. Η ιστορική δραματική σειρά δέκα επεισοδίων λαμβάνει χώρα στην περίοδο του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου και μετά όπου οι Ναζί έχουν καταλάβει το Παρίσι.

Παράλληλα, σε έναν κόσμο σχεδίων και υφασμάτων, ο σχεδιαστής Christian Dior (Μπεν Μέντελσον) και οι ανταγωνιστές του Pierre Balmain (Τόμας Πόιτεβιν), Cristóbal Balenciaga (Νούνο Λόπες) και Coco Chanel (Ζιλιέτ Μπινός) προσπαθούν να καθιερώσουν αυτό που σήμερα ονομάζουμε σύγχρονη μόδα. Η υπερθηλυκή σιλουέτα που δημιούργησε, άλλωστε, ο Dior με στρογγυλεμένους ώμους, μικροσκοπική μέση και φούστες με όγκο οδήγησε τη μόδα στη σύγχρονη εποχή.

Το καστ συμπληρώνουν η Γκλεν Γκλόους ως η θρυλική και πιο επιδραστική αρχισυντάκτρια του Harpers' Bazaar Carmel Snow, η Μέισι Γουίλιαμς ως η αδελφή του Dior Catherine, ο Τζον Μάλκοβιτς ως ο γάλλος μόδιστρος Lucien Lelong και η Έμιλι Μόρτιμερ ως η σοσιαλιτέ Elsa Lombardi.

The New Look - Apple TV+

Ο τίτλος της σειράς «The New Look» οφείλει το όνομά του στην συλλογή που κυκλοφόρησε ο Dior τον Φεβρουάριο του 1947, για την οποία η Carmel Snow αναφώνησε «it's a new look!». Η σειρά προσφέρει μια μοναδική ματιά μέσα στο ατελιέ, τα σχέδια και τα ρούχα του Christian Dior μέσω της συνεργασίας της με τον Οίκο Dior.

Πότε θα προβληθεί

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Apple TV+ με τα τρία πρώτα επεισόδια στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ τα υπόλοιπα θα προβάλλονται κάθε Τετάρτη μέχρι τις 3 Απριλίου.