UPDATE WHAT'S NEW

Τα Spice Drops προσθέτουν γεύση και οφέλη στη διατροφή μας


10 Αυγούστου 2017

spicedrops.jpg

Έχουν λάβει Βραβείο Παγκόσμιας Καινοτομίας Τροφίμων 2015 στην κατηγορία Καλύτερο Νέο Συστατικό και πολλές από τις γεύσεις έχουν λάβει Βραβείο Υπέροχης Γεύσης 2016. Αναμειγνύονται εύκολα με τρόφιμα και ποτά και μπορούν να προστεθούν σε οποιοδήποτε στάδιο της παρασκευής. Διαθέσιμες 30 γεύσεις. Είναι 100% φυσικό προϊόν και η διάρκεια ζωής τους είναι 3 έτη.

Δε περιέχουν τεχνητά χρώματα, τεχνητά συντηρητικά, τεχνητά αρωματικά. Δεν περιέχουν αλκοόλ ή ζάχαρη. Είναι κατάλληλα για vegan, δεν περιέχουν γλουτένη.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία ξεκινά τη δεκαετία του 40 από τον πρωτοπόρο των αιθέριων ελαίων :

D. V. DEO

Το 1938 ο κύριος D V Deo μετανάστευσε από τη κοντινή Γκόα στη Κεράλα, στη Νότια Ινδία, για να αναπτύξει τη γεωργία στα αιθέρια έλαια. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος στην Ινδία, που ξεκίνησε τη καλλιέργεια vetiver σε εμπορική βάση. Έτσι, έγινε ο πρωτοπόρος στη βιομηχανία των αιθέριων ελαίων της Ινδίας. Η επιχείρηση του έπειτα επεκτάθηκε σε άλλα αιθέρια έλαια και στην εκχύλιση συμπυκνωμένων μπαχαρικών.

VIJAY DEO

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του, ο νεότερος γιος Vijay Deo, ήταν γοητευμένος από τον κόσμο των αιθέριων ελαίων και την αρωματοποιία. Ο ίδιος ενεπλάκη στην οικογενειακή επιχείρηση σε πολύ νεαρή ηλικία. Ο ενθουσιασμός του για τα αιθέρια έλαια τον οδήγησε στο Μπουτάν για ένα πρόγραμμα, με την υποστήριξη της κυβέρνησης, για να βοηθήσει τους ντόπιους να καλλιεργήσουν και μετέπειτα να εκχυλίσουν το έλαιο του λεμονόχορτου. Έζησε στα Ιμαλάια για 8 χρόνια. Όταν ήταν στο Μπουτάν έκανε ένα 12ήμερο προσκύνημα με τα πόδια στο Aja Ney, τον ιερό τόπο του Lama Guru Padmasambhava. Ο Lama του παρουσίασε ένα «Thangkha» για καλή τύχη στη ζωή του. Αυτή ήταν και η έμπνευση για το όνομα της φίρμας «Holy Lama Naturals».

VIJAYA DEO

Νοικοκυρά και υπέροχη μαγείρισσα, η σύζυγος του Vijay, ήταν ανέκαθεν ένθερμη υποστηρίκτρια της οικογενειακής επιχείρησης. Έζησε και η ίδια στο Μπουτάν για αρκετά χρόνια στο πλάι του συζύγου της. Η Vijaya είχε πάντα δυνατή μύτη και η ανάμιξη κρεμών και εκχυλισμάτων μπαχαρικών της έρχονταν φυσικά. Η Vijaya ανέλαβε το εγχείρημα τους και η παραγωγική μονάδα συστάθηκε ως μια γυναικεία επιχείρηση αναγνωρισμένη από το κράτος, η οποία υποστήριξε και ενδυνάμωσε τις περιθωριοποιημένες γυναίκες των τοπικών κοινωνιών της Κεράλα.

Η Vijaya είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την τελειοποίηση των φόρμουλων για όλη τη γκάμα των προϊόντων. Είναι επίσης ο άνθρωπος στον οποίο απευθύνονται όλες οι γυναίκες στο εργοστάσιο, όταν έρχονται αντιμέτωπες με οποιαδήποτε δυσκολία στη δουλειά ή στην προσωπική τους ζωή.

FAIRTRADE

Η Holy Lama Naturals που παράγει τα SPICE DROPS ακολουθεί τις αρχές του θεμιτού εμπορίου και της βιώσιμης παραγωγής. Είναι αναγνωρισμένη στην Κεράλα ως γυναικεία επιχείρηση εγκεκριμένη από την κυβέρνηση. Πάνω από το 80% των εργαζομένων του εργοστασίου είναι γυναίκες. Οι περισσότερες προέρχονται από δυσμενές περιβάλλον (π.χ. χήρες ή εγκαταλελειμμένες από τον σύζυγο κλπ).

Σε μια κοινωνία παραδοσιακά ανδροκρατούμενη, η απασχόληση στο εργοστάσιο προσφέρει σε αυτές τις γυναίκες την πολυπόθητη αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία. Στην επιχείρηση ενεργούν ως μια οικογένεια για τους εργαζομένους, ενώ γυναίκες όλων των ηλικιών, από όλες τις κάστες και θρησκείες είναι ευπρόσδεκτες. Η πρακτική που ακολουθούν καθοδηγείται από την έννοια της Kudumbashree: « Η ενίσχυση των λιγότερο προνομιούχων οικογενειών μέσα από την ενδυνάμωση των γυναικών»

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή προέρχονται κατά κύριο λόγο από τους τοπικούς αγρότες στην Κεράλα, χτίζοντας έτσι για πάνω από επτά δεκαετίες στέρεες σχέσεις μαζί τους. Η επιχείρηση λειτουργεί βάσει της αρχής της μη πίστωσης, που σημαίνει ότι όλοι οι αγρότες και οι προμηθευτές πρώτων υλών πληρώνονται αμέσως. Το εργοστάσιο παρέχει δίκαιους μισθούς στο προσωπικό, καθώς και δίκαιες τιμές στους αγρότες.

Στις αναπτυσσόμενες κοινότητες, υπάρχει μερικές φορές ανισότητα στους μισθούς μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ως γυναικο-κεντρική επιχείρηση όμως η Holy Lama Naturals διασφαλίζει την ίση αμοιβή ανεξαρτήτως φύλου. Επίσης παρέχονται ετήσιες αυξήσεις των μισθών, σύμφωνα με τον πληθωρισμό, έτσι ώστε οι μισθοί να είναι εξασφαλισμένοι, ανεξάρτητα από το πόσο χαμηλά πέφτει η αγορά. Οι μισθοί είναι καλύτεροι από αυτούς που προσφέρονται στα γύρω εργοστάσια, και οι ντόπιοι είναι πάντα πρόθυμοι να δουλέψουν μαζί τους.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Προς τιμήν του Diwakar Deo (μεγαλύτερου αδελφού του Vijay Deo), που έζησε με τη νόσο του Πάρκινσον για πάνω από 3 δεκαετίες, η Holy Lama παράγει φάρμακα και τα παρέχει στη τοπική κοινότητα ως φιλανθρωπική δωρεά.

Όλα τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα κυρίως από φυσικά συστατικά, αποφεύγοντας τη χρήση δραστικών χημικών η συνθετικών ουσιών. Και όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιούνται βιώσιμα υλικά για τη συσκευασία.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, το εργοστάσιο παράγει λιγότερο από 1% απόβλητα, διότι σχεδόν όλα χρησιμοποιούνται ως καύσιμα ή ζωοτροφές - έτσι το αποτύπωμα άνθρακα είναι εξαιρετικά χαμηλό!

Σε αναγνώριση των ηθικών αγώνων και των αρχών Fairtrade που τους διέπει, έχουν βραβευτεί από τα μέλη της British Association for Fair Trade Shops & Suppliers (BAFTS). Υποστηρίζουν την cruelty- free παραγωγή, και αντιτίθενται στις δοκιμές σε ζώα. Όλα τα προϊόντα Spice Drops® έχουν εγγραφεί στο Vegan Society .

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ SPICE DROPS®

Τα μπαχαρικά προέρχονται από τοπικές φάρμες της Ινδίας, εκτός από το Σαφράν που προέρχεται από το Ιράν. Αυτές οι φάρμες ελέγχονται από την Επιτροπή Μπαχαρικών της Ινδίας σύμφωνα με τους κανονισμούς ποιότητας. Οι ελεγκτές της Επιτροπής Μπαχαρικών επισκέπτονται συχνά τους αγρότες ώστε να τους παρέχουν οδηγίες για τις βέλτιστες πρακτικές. Αρχικά τα μπαχαρικά συμπιέζονται εν ψυχρώ με τη χρήση κυλίνδρων. Η διαδικασία σύνθλιψης πραγματοποιείται χωρίς τη παρουσία θερμότητας ώστε να διατηρούνται οι γεύσεις. Στη συνέχεια, τα συνθλιμμένα μπαχαρικά διέρχονται μέσα από ένα δοχείο εκχύλισης όπου ο διαλύτης φιλτράρεται για να επιτευχθούν τα μέγιστα εκχυλίσματα μπαχαρικών. Έπειτα περνούν μέσα από μια συσκευή όπου ο διαλύτης αφαιρείται με αναρρόφηση για να μην επηρεαστούν οι γεύσεις. Αυτό που απομένει είναι η ελαιορητίνη (έλαιο + ρητίνη), η οποία παρουσιάζει υψηλό βαθμό συμπύκνωσης. Βασιζόμενοι σε χρόνια ερευνών, έχουν δημιουργήσει τη βέλτιστη συμπύκνωση στα Spice Drops ®. Η ελαιορητίνη αναμειγνύεται με γαλακτωματοποιητή για να επιτευχθεί το τελικό προϊόν στην επιθυμητή αναλογία.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ SPICE DROPS ®

  • Είναι εύκολα στη χρήση – δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία ή χρήση σκόνης, που μπορεί να λερώσει.
  • Είναι πολυχρηστικά – έχουν ένα τεράστιο φάσμα χρήσεων σε τρόφιμα και ποτά.
  • Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής – 3 έτη από την ημερομηνία παραγωγής.
  • Έχουν σταθερή γεύση – καλύτερο μαγείρεμα με πιο αξιόπιστα αποτελέσματα
  • Είναι ευέλικτα – μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε στάδιο του μαγειρέματος
  • Είναι οικονομικά.
  • Ωφελούν την υγεία – και προσθέτουν εξαιρετική γεύση σε υγιεινές τροφές
  • Σαφής προέλευση συστατικών.
  • Ηθική παραγωγή – Η Holy Lama αλλάζει μακροπρόθεσμα και σημαντικά τις ζωές των μειονεκτούντων γυναικών στην Κεράλα της Ινδίας.

ΓΕΥΣΕΙΣ

ASAFOETIDA (Ασαφέτιδα) - PEPPER (Μαύρο Πιπέρι) - CARDAMOM (Κάρδαμο) - CHAI SPICES (TEA MASALA- ΤΣΑΙ ΜΑΣΑΛΑ) - CINNAMON (Κανέλλα) - CLOVE (Γαρίφαλο) - CORIANDER (Κόλιανδρος) - CUMIN (Κύμινο) - EASY GARLIC (Σκόρδο) - FENNEL (Μάραθος) - GARAM MASALA (Μείγμα Ινδικών Μπαχαρικών) - GINGER ( Τζίντζερ / Πιπερόριζα) - LEMON ZEST (Ξύσμα Λεμονιού) - LEMONGRASS (Λεμονόχορτο ) - LOVAGE (Αγριοσέλλινο) - MACE (Περίβλημα Μοσχοκάρυδου) - MINT (Μέντα) - MULLING SPICES (Μείγμα Μπαχαρικών) - NUTMEG (Μοσχοκάρυδο) - ORANGE ZEST (Ξύσμα Πορτοκαλιού) - PAPRIKA (Πάπρικα) - PEPPERMINT (Δυόσμος) - RED CHILLI (Τσίλι) - ROSE (Τριαντάφυλλο) - SAFFRON (Σαφράν - Κρόκος) - SAFFRON AND SPICES (Σαφράν και Μπαχαρικά) - TIKKA MASALA (Μείγμα Μπαχαρικών) - TULSI (Βασιλικός) - TURMERIC (Κουρκουμάς) - VANILLA (Βανίλια)

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα