UPDATE WHAT'S NEW

Νέα καμπάνια από την Κnorr: Κάτι καλό ξεκινάει από το πιάτο σου


14 Οκτωβρίου 2020

Νέα καμπάνια από την Κnorr:  Κάτι καλό ξεκινάει από το πιάτο σου

Πανδαισία  χρωμάτων, ανατρεπτικοί συνδυασμοί  λαχανικών και οσπρίων, ασυνήθιστα συστατικά όπως γλυκοπατάτες, ρομανέσκο και ραντίτσιο σε εμπνευστικές συνταγές, πρωταγωνιστούν στη νέα τηλεοπτική ταινία της Knorr με μήνυμα «Κάτι καλό ξεκινάει από το πιάτο σου»!

Στόχος της Knorr είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους να εντάξουν στη διατροφή τους μια ευρύτερη ποικιλία τροφών που είναι καλές τόσο για τους ίδιους όσο και για τον πλανήτη, διασφαλίζοντας πάντα τη γεύση στα πιάτα τους με τη χρήση των κύβων Knorr.

jenny.gr

Αφορμή για τη νέα καμπάνια στάθηκε η έκθεση «Future 50 Foods», που διεξήγαγε η Global ομάδα της Knorr σε συνεργασία με την WWF και τον Dr. Adam Drewnowski, παρουσιάζοντας τις 50 τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουμε στη διατροφή μας τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Οι 50 τροφές επιλέχθηκαν βάσει της διατροφικής τους αξίας, της γεύσης τους, της επάρκειας αποθεμάτων και φυσικά των επιπτώσεων που έχει η κατανάλωσή τους στο περιβάλλον.

Παρόλο που υπάρχουν μεταξύ 20.000 και 50.000 γνωστών φυτικών ειδών, υψηλής θρεπτικής αξίας και ποικίλης γεύσης, σήμερα καταναλώνουμε μόνο 200 εξ’ αυτών. Συνεπώς αν δεν αλλάξουμε τα τρόφιμα που τρώμε και τον τρόπο που τα καλλιεργούμε, στο μέλλον θα είναι δύσκολο να έχουμε αρκετό φαγητό για μια ισορροπημένη διατροφή.

Πιο συγκεκριμένα η έκθεση σημειώνει τρεις βασικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο παγκόσμιο σύστημα διατροφής για να βοηθήσουμε εμάς και τον πλανήτη:

1. Μεγαλύτερη ποικιλία και μεγαλύτερη ποσότητα λαχανικών

2. Περισσότερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης αντί κρέατος, πουλερικών, γαλακτοκομικών προϊόντων και ψαριών

3. Μεγαλύτερη ποικιλία σε είδη δημητριακών και άλλων πηγών υδατανθράκων

Η Knorr συμβάλλοντας σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια αλλαγής των διατροφικών συνηθειών, δημιούργησε ένα section στο επίσημο site της, με αναλυτικές συνταγές και συστατικά για να πειραματιστείς και εσύ στην κουζίνα σου! Κάτι καλό ξεκινάει από το πιάτο σου!

Δείτε τη νέα τηλεοπτική ταινία της Knorr εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-vQyf8bLxp4