UPDATE WHAT'S NEW

Webinar KinderDocs: Ένα εργαστήριο για γονείς που ψάχνουν απαντήσεις


26 Οκτωβρίου 2020

Webinar KinderDocs: Ένα εργαστήριο για γονείς που ψάχνουν απαντήσεις

Το θέµα της Σεξουαλικής Αγωγής δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι ένα θέµα που απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί όλους, νέους, γονείς και εκπαιδευτικούς τα τριάντα τελευταία χρόνια. Πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί, φοβούνται ότι τα προγράµµατα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, πιθανόν να ενθαρρύνουν, αντί να αποτρέπουν, την πρόωρη έναρξη των σεξουαλικών δραστηριοτήτων. Μια πρόσφατη έρευνα όπως ασφαλώς και άλλες ανάλογες που έγιναν παλαιότερα, δεν συνηγορούν µε αυτή την άποψη.

Με το webinar KinderDocs δίνεται η ευκαιρία να υπάρξει συζήτηση με τους νέους για τις σχέσεις και το σεξ.

Ένα δίωρο online εργαστήριο, με την Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγο, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα. Το Webinar που αποτελεί μέρος του KinderDocs επιμόρφωση περιλαμβάνει το webinar με την Μαριαλένα Σπυροπούλου πάνω στο θέμα με αφορμή την προβολή της ταινίας Foreplay της Anne van Campenhout, θεωρητικές σημειώσεις μαζί με βασική βιβλιογραφία.

Το webinar απευθύνεται σε:

• Γονείς (από νήπια-εφήβους)

• Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγούς, δασκάλους, παιδαγωγούς, σχολικούς συμβούλους)

• Επαγγελματίες υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, ψυχιάτρους, παιδιάτρους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές)

• Επαγγελματίες εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων

• Φοιτητές όλων των παραπάνω ειδικοτήτων

Foreplay, Anne van Campenhout, Ολλανδία, 2019, 16΄, κατάλληλο από 12 ετών

Η ταινία μας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια εικόνα για το πώς γίνεται το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής σε πέντε διαφορετικά σχολεία στην Ολλανδία. Βλέπουμε τις αντιδράσεις των μαθητών ενώ παρακολουθούν, και στη συνέχεια τη συζήτησή τους με τη σκηνοθέτιδα.

Δείτε το τρέιλερ:

https://youtu.be/xZ4vpGp3cA0

Θέματα που θίγει η ταινία: #σεξουαλική αγωγή #στερεότυπα #σχολείο #εκπαίδευση #εφηβεία

“Για τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε. Πολύ συχνά το σχολείο αφήνει απέξω συζητήσεις για το θάνατο, τη γέννηση, την αναπαραγωγή και τη σεξουλικότητα. Ζητήματα που μας απασχολούν όλους από την πρώτη στιγμή της ζωής μας μέχρι και την τελευταία. Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να μυήσει τους εκπαιδευτικούς στη σκέψη ότι η σεξουαλικότητα δεν αφορά μόνον στη σεξουαλική πράξη, αλλά είναι η ενόρμηση που συνδέεται με τη ζωή. Ότι το σώμα δεν είναι μόνον σώμα αλλά συνδέεται απευθείας με την ψυχή και τα συναισθήματα και μαζί σμιλεύονται. Να μιλήσουμε στα παιδιά για το παιχνίδι της ζωής που μέσα του εμπεριέχεται το σεξουαλικό παιχνίδι, αναγκαίο για την ισορροπία μας και την ευτυχία μας, εκτός από την ανθρώπινη αναπαραγωγή. Τέλος, το σεμινάριο στοχεύει να μιλήσει για τα φύλα και τις διαφορές τους εν τάχει και να τονίσει τη σημασία του ορίου και του σεβασμού, και ότι αυτά τα μαθήματα είναι καλό να λαμβάνονται από τις πολύ τρυφερές ηλικίες.”

Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγος, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: 29/10/2020, 18.00-20.00 στο Zoom

Κρατήσεις/Εισιτήρια εδώ

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Η κράτηση ισχύει μόνο με την εξόφληση.