UPDATE WHAT'S NEW

Κυτταρίτιδα: Πως να απαλλαγείς οριστικά!


25 Φεβρουαρίου 2021

Κυτταρίτιδα: Πως να απαλλαγείς οριστικά!

“Η κυτταρίτιδα είναι ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός της γυναικείας αυτοπεποίθησης. Αν και η αντιμετώπισης της είναι ιδιαίτερα απαιτητική, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για την καταπολέμηση της”, αναφέρει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης Διευθυντής της Derma Hair Clinic και τ. Διευθυντής της Δερματοχειρουργικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.


Τι είναι η κυτταρίτιδα; 


Ο Δρ. Καραλέξης εξηγεί: “Ως κυτταρίτιδα ορίζουμε την συσσώρευση μεγάλης ποσότητας λίπους στα λιποκύτταρα με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η κυκλοφορία του αίματος, ο συνδετικός ιστός να χάνει την ελαστικότητα του και να δημιουργείται κυτταρίτιδα. Περίπου το 90% των γυναικών παρουσιάζει κυτταρίτιδα σε κάποιο σημείο του σώματος του. Στους άνδρες η εμφάνιση της είναι πιο σπάνια.”

Σε ποια σημεία εντοπίζεται η κυτταρίτιδα και ποια είναι τα αίτια που την προκαλούν; 


Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται κυρίως στην περιοχή των μηρών, των γλουτών, της κοιλιάς και του μπράτσου. Τα αίτια ποικίλλουν και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η κληρονομικότητα, η μη ισορροπημένη διατροφή, η έλλειψη γυμναστικής, οι ορμονικές διαταραχές, το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης.


“Σε καμία περίπτωση η κυτταρίτιδα δε θα πρέπει να σχετίζεται με την παχυσαρκία”, τονίζει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης. Η εικόνα του “φλοιού πορτοκαλιού” που σχηματίζεται κατά την κυτταρίτιδα εντοπίζεται σε κάθε τύπο σώματος, ακόμα και σε πολύ αδύνατες σιλουέτες.

jenny.gr

Ποιοι τρόποι βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας; 


Για να απαλλαγεί κανείς οριστικά από την κυτταρίτιδα θα πρέπει να υιοθετήσει μία υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, να καταναλώνει άφθονο νερό και να εντάξει την γυμναστική στην καθημερινότητα του. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές θεραπείες που βοηθούν σημαντικά στην εξαφάνιση της.


●    Μασάζ: Με το λεμφικό μασάζ αποβάλλονται οι τοξίνες και γίνεται λιποδιάλυση.
●    Μεσοθεραπεία: Κατά τη μεσοθεραπεία γίνεται έγχυση λιποδιαλυτών που βοηθούν στη διάσπαση του λίπους.
●    Ραδιοσυχνότητες (RF): Οι υπέρηχοι βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα την απομάκρυνση της κυτταρίτιδας.
●    Hifu: Τα κύματα υπερήχων υψηλής έντασης θερμαίνουν τους ιστούς του δέρματος και γίνεται παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι, το δέρμα συσφίγγει, λειαίνει και η κυτταρίτιδα δεν είναι πλέον ορατή.


“Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι εξαιρετικά απαιτητική για αυτό η ιδανική λύση για την απομάκρυνση της είναι ο συνδυασμός θεραπειών και ποιοτικού τρόπου ζωής.”, αναφέρει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δρ. Απόστολος Καραλέξης
https://www.karalexis.gr/
https://www.dermahair.gr/
Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα, 11528
210 723 2932
[email protected]