Bruce Willis: Διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια, ύστερα από την απόσυρσή του λόγω αφασίας

splashnews.com

Η νέα εξέλιξη στην υγεία του ηθοποιού

Τον Μάρτιο του 2022 η οικογένεια του Bruce Willis ανακοίνωσε ότι ο 67χρονός ηθοποιός διαγνώστηκε με αφασία και θα αποσυρθεί από την υποκριτική. Δυστυχώς η κατάστασή του αυτή τη στιγμή έχει εξελιχθεί σε μετωποκροταφική άνοια.

Η οικογένεια του ανάρτησε μια νέα δήλωση για την τελευταία διάγνωση του ηθοποιού λέγοντας: «Από όταν ανακοινώσαμε την διάγνωση του Bruce με αφασία την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του Bruce έχει εξελιχθεί και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια. Δυστυχώς οι δυσκολίες στην επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει ο Bruce. Ενώ όλο αυτό είναι επώδυνο, είναι μια ανακούφιση το ότι επιτέλους έχουμε μια καθαρή διάγνωση» έγραψε η οικογένειά του σε μια δήλωση στο site της Association for Frontotemporal Degeneration. «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένοι από την αγάπη που έχετε δείξει για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο κατά την δύσκολη αυτή περίοδο. Η συνεχής σας συμπόνια, κατανόηση και σεβασμός θα μας δώσει δύναμη να βοηθήσουμε τον Bruce να ζήσει μια όσο πιο γεμάτη ζωή είναι δυνατόν».  

Η μετωποκροταφική άνοια, η οποία συνήθως διαγιγνώσκεται σε νεαρότερες ηλικίες από ότι άλλες άνοιες, μπορεί να χαρακτηριστεί από αλλαγές στην προσωπικότητα, δυσκολίες στην ομιλία και κινητική αναπηρία. Είναι το 10% με 20% όλων των διαγνώσεων με άνοια σύμφωνα με το Mayo Clinic.