VIDEO

8 κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο


The Jennettes

17 Οκτωβρίου 2018

20170829_zaa_n230_064.jpg

Aπό την ακτιβίστρια που πυροβολήθηκε για τη μάχη της για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, μέχρι την 11χρονη Meghan Markle που διαμαρτύρεται για γλώσσα που χρησιμοποιείται στις διαημίσεις, αυτά είναι 8 κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο.

1. Ruby Bridges

H Bridges ήταν η πρώτη μαύρη μαθήτρια που πήγε σε ένα σχολείο λευκών στη Νέα Ορλεάνη, το 1960. Στα 6 της, η Ruby συνοδεύτηκε από την αστυνομία για να μπει στην αίθουσα, εν μέσω διαδηλώσεων.

2. Malala Yusafzai

H Πακιστανή ακτιβίστρια μάχεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση από τα 10 της. Η δουλειά της οδήγησε στον πυροβολισμό της το 2012 από ομάδα Τaliban. Ήταν 15 ετών τότε. Δύο χρόνια αργότερα έγινε η νεότερη βραβευμένη με Nobel. 

3. Meghan Markle

H πλέον Δούκισσα του Sussex πολέμησε τον σεξισμό στην ηλικία των 11, σε ένα πρόγραμμα του Nickelodeon. Το 1993 έγραψε ένα γράμμα στην Procter & Gamble για τη χρήση της γλώσσας που έκαναν σε μια διαφήμιση σαπουνιού. 

4. Mary Shelley

H Αγγλίδα συγγραφέας έγραψε τον Frankenstein σε ηλικία 18 ετών. Πλέον θεωρείται το πρώτο έργο επιστημονικής φαντασίας. 

5. Yusra Mardini

Η Σύρια κολυμβήτρια έσωσε άλλους πρόσφυγες το 2015, πηδώντας στον ωκεανό για να σπρώξει τις βάρκες προς ένα ασφαλές σημείο. Έγινε η νεότερη Πρέσβειρα Καλής Θέλησης στα 19 της, το 2017. 

6. Yuan Yuan Tan

H Tan έγινε η νεότερη πρίμα μπαλαρίνα του Μπαλέτου του San Francisco, στα 17 της, το 1997. Ήταν επίσης η πρώτη Κινέζα χορεύτρια που πήρε αυτόν τον τίτλο σε κάποια δυτική εταιρεία.

7. Bindi Irwin

H Irwin ξεκίνησε το δικό της τηλεοπτικό show σε ηλικία 8 ετών, με σκοπό να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον άλλων παιδιών για τα ζώα και την άγρια ζωή. 

8. Sylvia Mendez

Σε ηλικία 8 ετών, η Mendez συνέβαλε στην κατάργηση των φυλετικών διαχωρισμών, ώντας ένα από τα πρώτα παιδιά λατινοαμερικάνικης καταγωγής που πήγαν σε σχολείο λευκών.  

 

Δείτε επίσης: 9 γυναίκες που κατέκτησαν το διάστημα