VIDEO

Η «πολιτικά ορθή» εκδοχή του Baby, It's Cold Outside που έχει γίνει viral


The Jennettes

12 Δεκεμβρίου 2018

video2.png

Το «Baby, It's Cold Outside» έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια από χαριτωμένο ντουέτο σε τραγούδι που σταμάτησε να παίζει στο ραδιόφωνο για λόγους σεξισμού. To τραγούδι που έγινε διάσημο μέσω της ταινίας του 1949, «H κόρη του Ποσειδώνα», έχει κατηγορηθεί για το ότι τραβάει κάπως τα όρια της συναίνεσης. Στους αμφιλεγόμενους στίχους, ο άντρας φαίνεται ότι προτείνει στην κοπέλα να διανυκτερεύσει, κι εκείνη τραγουδάει "η απάντησή μου είναι όχι". Εκείνος της λέει ότι έξω έχει κρύο κι αυτό ενοχλεί την περηφάνεια του, ενώ εκείνη αναρωτιέται τι έχει μέσα το ποτό της.

Ο αστέρας του Youtube, Penn Holderness, άλλαξε ακραία τους στίχους, για να διακωμωδήσει την κριτική που δέχτηκαν.

Οι στίχοι του είναι πλέον κάπως έτσι:

-Δεν μπορώ να μείνω

-Οκ, είσαι ελεύθερη να φύγεις

-Πρέπει να φύγω

-Κατανοητό, το όχι είναι όχι

-Θα υπάρξουν συζητήσεις

-Ελπίζω όχι για εμάς

-Απλώς πρέπει να φύγω

-Το ταξί είναι απέξω

Το αν αυτό είναι αρκετά αστείο ή καλοπροαίρετο σηκώνει αρκετή συζήτηση. Πάντως, η εκδοχή του Holderness δεν δείχνει ούτε να κατανοεί το αμφιλεγόμενο των στίχων, ούτε να προσπαθεί να εξηγήσει την υπερβολή πίσω από τις κατηγορίες για σεξισμό.

Η διακωμώδηση μοιάζει περισσότερο με δηλώσεις όπως "φοβόμαστε πλέον να φλερτάρουμε, μη μας πουν βιαστές". Φυσικά το φλερτ και η παρενόχληση είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, αλλά εδώ δεν φαίνεται να υπάρχει διαχωρισμός.

Δείτε ακόμη: Το «έξυπνο» φόρεμα που καταγράφει τις φορές που οι γυναίκες δέχονται αγγίγματα χωρίς τη θέλησή τους