VIDEO

Ανακαλύφθηκε ένα σπάνιο video των Beatles που όλοι είχαν για χαμένο


The Jennettes

10 Απριλίου 2019

abaca_30721_03_1.jpg

Σπάνιο μαγνητοσκοπημένο υλικό από τη μοναδική εμφάνιση των Beatles στο Top of the Pops ήρθε στο φως στο Μεξικό.

Το σιωπηλό clip διάρκειας 11 δευτερολέπτων, δείχνει τη θρυλική μπάντα να κάνει playback το Paperback Writer, κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής τους στο chart show το 1966.

Μέχρι τώρα, όλες οι καταγραφές της συγκεκριμένης εμφάνισης που υπήρχαν σε video θεωρούνταν χαμένες, καθώς το BBC δεν κράτησε τις αρχικές κασέτες. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC News, μια οικογένεια στο Liverpool βιντεοσκόπησε την τηλεόρασή της, και το υλικό κατέληξε σε έναν συλλέκτη στο Mexico. Εκείνος μίλησε με την εταιρεία Kaleidoscope, η οποία ειδικεύεται στο "χαμένο" τηλεοπτικό υλικό, δίνοντάς τους πρόσβαση στο συγκεκριμένο clip, που θεωρείται "το Άγιο Δισκοπότηρο" των fans της διάσημης μπάντας.

Οι Beatles είχαν βιντεοσκοπήσει αρκετά hits για το συγκεκριμένο show, αλλά έπαιξαν live μόνο στις 16 Ιουνίου του 1966, δημιουργώντας ένα σημείο συνεχούς συζήτησης για τους fans. Το χαμένο clip θα προβληθεί στο Βρετανικό Ινστιτούτο Ταινιών στις 20 Απριλίου, μαζί με μαγνητοσκοπημένο υλικό του Elton John, του T-Rex και της Nina Simone.

Δείτε ακόμη: Imagine! Βρέθηκαν ημερολογία, παρτιτούρες και άλλα προσωπικά αντικείμενα του John Lennon