VIDEO

Όταν ο Bill Gates αποκάλυπτε μετά τον Εbola το 2015 ότι «δεν είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ξέσπασμα» - Το προφητικό video


14 Μαρτίου 2020

Όταν ο Bill Gates αποκάλυπτε μετά τον Εbola το 2015 ότι «δεν είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ξέσπασμα» - Το προφητικό video

Το 2015, το έτος μετά το ξέσπασμα του Ebola στη Δυτική Αφρική, ο Bill Gates έδωσε μια 8λεπτη ομιλία TED Talk με την ονομασία "Το επόμενο ξέσπασμα; Δεν είμαστε έτοιμοι".

Τώρα, η πανδημία του κορωνοϊού του 2020 τον κάνει να μοιάζει με προφήτη.

"Ο μεγαλύτερος κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής", δήλωνε στην ομιλία του, "πολύ πιθανό να είναι ένας πολύ μολυσματικός ιός και όχι ένας πόλεμος, όχι πύραυλοι, αλλά μικρόβια". Τότε είχε περιγράψει πως ο κόσμος δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένος για μια παγκόσμια πανδημία, παρόλο που τεχνικά είχαμε όλα τα εργαλεία που χρειαζόμασταν για να προετοιμαστούμε.

Ο Gates δήλωνε τότε ότι o Ebola μας έδειξε ότι τα συστήματά μας για τον χειρισμό μιας εκτεταμένης έξαρσης ιού δεν ήταν απλώς ανεπαρκή - ήταν ανύπαρκτα. «Στις ταινίες είναι πολύ διαφορετικό», είπε. "Υπάρχει μια ομάδα από όμορφους επιδημιολόγους έτοιμους πάντα να σώσου τη μέρα, αλλά αυτό είναι μόνο το Χόλιγουντ." Έδειξε τι έγινε με την Ebola, αλλά επίσης επεσήμανε ότι ήμασταν τυχεροί με τον ιό.