VIDEO

No Blue Without Yellow: To video που «ζωντανεύει» τους πίνακες του Van Gogh


The Jennettes

30 Μαρτίου 2020

No Blue Without Yellow: To video που «ζωντανεύει» τους πίνακες του Van Gogh

Σαν σήμερα, στις 30 Μαρτίου του 1853, ο χώρος της τέχνης και της ζωγραφικής γίνεται πλουσιότερος, καθώς γεννιέται ο Vincent van Gogh. Η μορφή και το έργο του θα μένουν πάντα ζωντανά στη μνήμη μας, προσθέτοντας σε όλα τα απλά γύρω μας φαντασία, μαγεία και ομορφιά. Ο Maciek Janicki και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει ένα μικρό animated video, το οποίο μας καθηλώνει, ενώ γινόμαστε θεατές πάνω από τα διάσημα τοπία του Van Gogh.

Το "No Blue Without Yellow" αποτελεί ένα πολύ σύντομο animated video, στο οποίο οι πίνακες του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου, Vincent Van Gogh, μοιάζουν να παίρνουν ζωή. "Μπαίνοντας" μέσα σε ένα κάδρο, το ευρηματικό video μάς βάζει στον μαγικό κόσμο του Van Gogh, υπό τη συνοδεία ενός βαλς. Μέσα από τις πινελιές του διάσημου Ολλανδού, οι αναμνήσεις του ζωντανεύουν, παίρνοντας μια γεύση από τη ζωή και τις δημιουργίες του.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Το έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη όσο βρισκόταν εν ζωή, δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός ζωγράφος. Ωστόσο, μετά τον θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών. 

Η επίδρασή του στα μεταγενέστερα κινήματα του εξπρεσιονισμού, του φωβισμού αλλά και εν γένει της αφηρημένης τέχνης, θεωρείται καταλυτική.