VIDEO

Όταν ο αριθμός 13 συνάντησε τον αριθμό 7: Το animation που δείχνει τη ζωή μετά το lockdown


Έλενα Κρητικού

8 Νοεμβρίου 2020

Όταν ο αριθμός 13 συνάντησε τον αριθμό 7: Το animation που δείχνει τη ζωή μετά το lockdown

Ένα διασκεδαστικό animation, σε σκηνοθεσία των Michael Bidinger και Michelle Kwon, παρουσιάζει τη ζωή δύο ανθρώπων όταν ο δρόμος της ατυχίας συναντηθεί με την τύχη.

Λένε πως η "τύχη μας χτυπάει μια φορά την πόρτα". Αυτό φαίνεται πως συμβαίνει στην εκπληκτική ταινία μικρού μήκους, "Jinxy Jenkins, Lucky Lou", στην οποία από το "πάντρεμα" της κακοτυχίας με την καλή τύχη φαίνεται πως ιδανικά προκύπτει η "τέλεια" ζωή.

Το ευφάνταστο animation μάς κάνει να περιπλανηθούμε σε έναν κόσμο πολύ οικείο, εκείνον που ταλαντεύεται ανάμεσα στους αριθμούς "7" και "13". Εν όψει του δεύτερου lockdown, όλοι νιώθουμε να έχουμε κυριευτεί από τον αριθμό 13 και από αμέτρητες συμφορές, που επιτάσσουν τον εγκλεισμό μας μέσα στο σπίτι. Στο τέλος, όμως πάντα κάτι πιο δυνατό έρχεται και επαναφέρει την κανονική τάξη των πραγμάτων!

Αναφορικά με την υπόθεση του video, το πιο τυχερό κορίτσι στον κόσμο, η Lou που ζει στην οδό με αριθμό 7, έχει βαρεθεί την "τέλεια" ζωή και ψάχνει για νέες περιπέτειες. Η μορφή της θα μπορούσε να συγκριθεί με τη ζωή μας πριν την καραντίνα. Από την άλλη πλευρά, στον αριθμό 13, ζει ο πιο άτυχος άνδρας του κόσμου, Jenkins, που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τη νέα κανονικότητα εξαιτίας του κορωνοϊού. Η συνάντηση των δύο προκύπτει μοιραία και αλλάζει την μέχρι τότε πορεία της ζωής τους. 

Ο Jenkins και η Lou θα ζήσουν μαζί, μια μικρή περιπέτεια στους δρόμους του San Francisco. Το τέλος αποδεικνύει πως όταν ένας άτυχος άνθρωπος δανείζεται λίγη από την τύχη κάποιου άλλου, τότε υπερισχύει πάντοτε η δεύτερη. Οι ζωές και των δύο αλλάζουν και ο καθένας συναντά ακριβώς τα στοιχεία που έλειπαν μέχρι τότε, από τη ζωή τους. 

Πόσες φορές, η "μοίρα" μας βρίσκεται στο κατώφλι του αριθμού "7"; Και πόσες φορές, τυχαίνει να έχουμε αντιληφθεί ότι η ζωή μας κατευθύνεται προς το μέρος της τύχης; Το παρακάτω video εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο, το παράδοξο της ζωής και αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες εν όψει της πανδημίας.