VIDEO

Δεν είναι απλά μια ιστορία, είναι ομολογία: Ένα νέο διαφημιστικό σποτ για τον βιασμό καθηλώνει


The Jennettes

22 Φεβρουαρίου 2021

Δεν είναι απλά μια ιστορία, είναι ομολογία: Ένα νέο διαφημιστικό σποτ για τον βιασμό καθηλώνει

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ακούσει πολλά. Καταγγελίες, ομολογίες, δικαιολογίες και μηνύσεις, όλα γύρω από την κακοποίηση κάθε είδους αλλά κυρίως την σεξουαλική. Φωνές πολλές, ενωμένες και πιο δυνατές από ποτέ, απόψεις ακόμα περισσότερες, εύστοχες αλλά και άστοχες.

Αυτή την φορά ένα διαφημιστικό spot ήρθε και τα είπε όλα με τρόπο καθηλωτικό. Η Duo μέσα από τη νέα της διαφήμιση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα. Τρεις άντρες συζητούν. Ο ένας από αυτούς διηγείται την πρώτη του συνάντηση με μία γυναίκα στο σπίτι της. Όμως δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη ιστορία. Αλλά για μια αληθινή ομολογία.

Μόνο που δεν είναι όλες οι ιστορίες ίδιες. Κάποιες είναι ομολογίες, οι οποίες δείχνουν ότι η κουλτούρα του βιασμού είναι βαθιά ριζωμένη στην κοινωνία. Οι θύτες δεν είναι πάντα άγνωστοι, ούτε επιτίθενται πάντα με ωμότητα. Μπορεί να είναι ένα άτομο της παρέας, ένα φλερτ. Μόνο που δεν γνωρίζει ποια είναι τα όρια του και εκμεταλλεύεται το θύμα σε μια ευάλωτη στιγμή του.

Οι δικαιολογίες για να ελαφρύνει την πράξη του, είναι όπως αυτές που καταλογίζουν τις ευθύνες στο θύμα. Όπως εδώ, “στην τελική σπίτι της είμαι, αγκαλιά την έχω, να μην θέλει”;

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: