VIDEO

Περπατήστε στο Σινικό Τείχος της Κίνας με τη Google για ξεναγό


The Jennettes

14 Οκτωβρίου 2021

Περπατήστε στο Σινικό Τείχος της Κίνας με τη Google για ξεναγό
Εάν η πανδημία εξακολουθεί να σας εμποδίζει να ταξιδέψετε, τότε έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε εικονικά με τη βοήθεια της Google, στο μακρινό και σαγηνευτικό Σινικό Τείχος. 

Εάν η πανδημία εξακολουθεί να σας εμποδίζει να ταξιδέψετε, τότε έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε εικονικά με τη βοήθεια της Google, στο μακρινό και σαγηνευτικό Σινικό Τείχος.

Πώς; Μέσα από το Google Arts & Culture που προσφέρει την καλύτερη εικονική ξενάγηση που θα σας θυμίσει πόσο πολύ σας έχουν λείψει τα άγνωστα μέρη και η επαφή με άλλους πολιτισμούς. 

Η εμπειρία που προσφέρει η Google περιλαμβάνει μια ψηφιακή περιήγηση 360 μοιρών σε ένα από τα καλύτερα διατηρημένα τμήματα του Μεγάλου Σινικού Τείχους, το οποίο συνολικά εκτείνεται σε περισσότερα από 13.000 μίλια, δηλαδή όσο διαρκεί το ταξίδι με επιστροφή μεταξύ του Λος Άντζελες και της Νέας Ζηλανδίας. 

Η ενδιαφέρουσα περιήγηση περιλαμβάνει 370 εικόνες υψηλής ποιότητας από το Σινικό Τείχος αλλά προσφέρει παράλληλα, και 35 ιστορίες που ενημερώνουν το κοινό για αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες σχετικά με το παγκοσμίως γνωστό οικοδόμημα.

«Είναι μια καλή ευκαιρία για να ανακαλύψει ο κόσμος τμήματα και οπτικές του Σινικού Τείχους που διαφορετικά δεν θα είχε την ευκαιρία να δει. Μπορεί να μάθει ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από την πλούσια ιστορία του και να καταλάβει πώς αυτό θα διατηρηθεί για τις επόμενες γενιές», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Pierre Caessa της Google. 

jenny.gr

Τμήμα του Σινικού Τείχους- Google Arts & Culture

Το Τείχος χρησιμοποιήθηκε ως άμυνα απέναντι σε εισβολείς ανά τους αιώνες και πήρε 2.000 χρόνια για να τελειοποιηθεί. Η συνολική του αρχιτεκτονική δομή συχνά χαρακτηρίζεται ως το «μεγαλύτερο ανθρώπινο επίτευγμα στον κόσμο». 

Ο κλιματολογικές συνθήκες ωστόσο, και η ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν οδηγήσει το ένα τρίτο του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO σε σταδιακή κατάρρευση παρόλο που αρκετά τμήματα του τείχους έχουν αποκατασταθεί ώστε να μπορεί να τα απολαμβάνει το κοινό σήμερα αλλά και στο μέλλον.

Η Google Arts & Culture δίνει σε όλους μας τη δυνατότητα να διευρύνουμε και άλλο τους ορίζοντές μας μέσα από αυτό το εικονικό ταξίδι σε όλες τις συσκευές στον υπολογιστή ή στο κινητό μας. Η συλλογή περιλαμβάνει το «Οι κρυμμένοι κόσμοι των εθνικών πάρκων» και μια εις βάθος εξερεύνηση μερικών από τα πιο απομονωμένα και ιστορικά σημεία του χάρτη

Εάν θέλετε να μεταφερθείτε και σε άλλα σημεία του κόσμου με την ίδια ευκολία, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις εικονικές εφαρμογές περιήγησης

Δείτε ακόμη: Ο καλλιτέχνης που έσκαβε 10 χρόνια τη δική του σπηλιά