WELL BEING

4 εντυπωσιακά facts για την κλειτορίδα σου, που πιθανώς δεν γνώριζες


JTeam

26 Ιανουαρίου 2024

4 εντυπωσιακά facts για την κλειτορίδα σου, που πιθανώς δεν γνώριζες
Μπορεί η επιστήμη να είχε αγνοήσει το συγκεκριμένο όργανο για αρκετούς αιώνες, αλλά επιτέλους έρχονται έρευνες που δικαιώνουν

Είναι το μοναδικό όργανο, το οποίο υπάρχει για έναν και μόνο σκοπό. Για να προσφέρει ευχαρίστηση. Για αρκετούς αιώνες η επιστήμη την είχε βάλει σε δεύτερη μοίρα, μη γνωρίζοντας επαρκή στοιχεία γι' αυτή. Μέχρι το 1998 μάλιστα, μόλις 25 χρόνια πριν, το μόνο που γνωρίζαμε για την κλειτορίδα είναι η εξωτερική της βάλανος.

Αυτό το μοναδικό όργανο όμως, είναι πολλά περισσότερα. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε μερικά από αυτά τα εντυπωσιακά facts που την αφορούν και ίσως δεν τα γνώριζες.

Jenny.Gr
Pexels/Jayson Hinricksen
  • Μπορεί να αυξηθεί σε μέγεθος με το πέρασμα των χρόνων

Δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να σε ενθουσιάσει, ούτε και να σε προβληματίσει. Το μέγεθος της κλειτορίδας δεν παίζει κάποιον ρόλο στην σεξουαλική σου ζωή και ικανοποίηση. Μπορεί όμως να αλλάζει μέγεθος στη διάρκεια της ζωής σου, εξαιτίας αλλαγών στις ορμόνες, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση. Η κλειτορίδα μπορεί να διευρυνθεί και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

  • Μπορεί να αποκτήσει στύση

Αποκτά στύση. Κι' όμως η κλειτορίδα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το πέος. Ωστόσο και η στύση της κλειτορίδας μπορεί να γίνει απολύτως αντιληπτή. Όταν υπάρχει διέγερση οι αιθουσαίοι βολβοί εμποτίζονται με αίμα, το οποίο παραμένει στην περιοχή μέχρι να απελευθερωθεί μέσω οργασμικών σπασμών.

  • Είναι διαφορετική σε κάθε γυναίκα

Μια ακόμη απόδειξη πως κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή, αφού η κλειτορίδα μπορεί να είναι μοναδική σε κάθε μια. Ανάλογα με τα βιολογικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν και διαφορετικά χαρακτηριστικά στην κλειτορίδα. Πχ πιο ευαίσθητη υφή, διαφορετικό χρώμα κλπ.

  • Έχει πάνω από 8.000 νευρικές αποπλήξεις

Αρχικά να σημειωθεί πως στην πλειονότητα των γυναικών υπάρχει διέγερση, όταν έχουμε αφή και τριβή κοντά στην κλειτορίδα ή γύρω από αυτή. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις αρέσει η απευθείας τριβή της κλειτορίδας. Αυτό πιθανώς να συμβαίνει εξαιτίας των νεύρων. Η κλειτορίδα είναι το πιο πλούσιο σε νεύρα μέρος του αιδοίου. Η βάλανός της, αποτελείται περίπου από 8.000 νευρικές απολήξεις, καθιστώντας την το κέντρο ελέγχου της σεξουαλικής απόλαυσης. Γεγονός που σημαίνει διπλάσιες νευρικές απολήξεις συγκριτικά με το πέος. Και οι δυνατότητές της δεν σταματούν εκεί. Αυτή η μικροσκοπική ερωτογενής ζώνη μεταδίδει την αίσθηση σε 15.000 άλλα νεύρα στη λεκάνη, γεγονός που εξηγεί γιατί μπορεί νιώθεις ότι ολόκληρο το σώμα σου είναι σε οργασμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.