WELL BEING

Οι οικονομικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζεις για κάθε δεκαετία της ζωής σου, σύμφωνα με ειδικό


JTeam

26 Ιουνίου 2024

Οι οικονομικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζεις για κάθε δεκαετία της ζωής σου, σύμφωνα με ειδικό
Unsplash
Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα οικονομικά σου στην κάθε δεκαετία της ζωής σου

Τα οικονομικά και γενικότερα η διαχείριση των χρημάτων δεν είναι εύκολο ζήτημα. Απαιτείται οργάνωση, προγραμματισμός, σκέψη και συγκέντρωση, ώστε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε μια ισορροπία, συνδυάζοντας την πληρωμή των υποχρεώσεων και την προσωπική διασκέδαση.

Χιλιάδες άνθρωποι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη - ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας - αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ειδικοί, λοιπόν, σε οικονομικά θέματα θέλησαν να μοιραστούν τις συμβουλές τους σχετικά με τα χρήματα, μιλώντας συγκεκριμένα για κάθε δεκαετία της ζωής τους.

Jenny.Gr
Unsplash

Πώς να διαχειριστείς τα οικονομικά σου από τα 20 ως τα 60+

Στα 20

Σε αυτή τη φάση της ζωής σου καλό θα ήταν να ξεκινήσεις την αποταμίευση. Μπορεί αυτή η διαδικασία να σου φαίνεται «βουνό», ωστόσο υπάρχει τρόπος να κάνεις την αποταμίευση συνήθεια. Στις αρχές του μήνα, όταν υπολογίζεις τα έξοδα των λογαριασμών σου, υπολόγισε κι ένα ποσό για την αποταμίευσή σου. Όσο μικρό ή μεγάλο είναι αυτό το ποσό, είναι σημαντικό να κάνεις την αρχή.

Στα 30

Καθώς διανύεις τα 30, οι γνώσεις σου γύρω από τα οικονομικά θέματα είναι περισσότερες. Σε αυτή την περίοδο της ζωής σου, θα ήταν ωφέλιμο να εστιάσεις στην καριέρα σου και να προσπαθήσεις να μεγαλώσεις το εισόδημά σου, αναλαμβάνοντας περισσότερα καθήκοντα ή παίρνοντας αύξηση. Ωστόσο, τα επιπλέον χρήματα που θα μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό σου κάθε μήνα δεν πρέπει να ξοδεύονται σε καθημερινά έξοδα, αλλά να αποταμιεύονται. Ο καθένας έχει τους δικούς του προσωπικούς στόχους (την αγορά ενός καναπέ, ενός αυτοκινήτου ή ακόμα και ενός σπιτιού), συνεπώς πρέπει να κινηθεί αναλόγως.

Στα 40

Όταν βρίσκεσαι στη δεκαετία των 40, οι προτεραιότητές σου αλλάζουν. Βρίσκεσαι σε μια πιο ώριμη φάση και πέρα από τα χρήματα που χρειάζεσαι για τα έξοδα της καθημερινότητας σε ενδιαφέρει έντονα και το μέλλον. Αν διαθέτεις το ανάλογο budget, είναι μια καλή ηλικία για επενδύσεις ή για ένα προσωπικό επαγγελματικό βήμα, που θα σου χαρίσει ένα επιπλέον έσοδο.

Στα 50

Όταν μπει το 5 μπροστά από την ηλικία μας, τότε είναι που αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πώς θα είναι η ζωή μας, όταν βγούμε στη σύνταξη. Πέρα από τον άφθονο ελεύθερο χρόνο που θα έχουμε στη διάθεσή μας, θα έχουμε και συγκεκριμένα έσοδα. Συνεπώς, καλό θα ήταν να σκεφτούμε τα οικονομικά μας, να βγάλουμε ένα πλάνο και να δούμε όλα τα σενάρια για το πώς μπορούμε να κινηθούμε τα επόμενα χρόνια.

Στα 60

Στα 60 σου έφτασε η στιγμή να κλείσεις ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή σου και να ανοίξεις ένα επόμενο. Η συνταξιοδότηση δεν πρέπει να σε εμποδίσει από το να συνεχίσεις να θέτεις στόχους και να ονειρεύεσαι. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να πράττεις σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σου, κρατώντας μια ισορροπία στα έσοδα και στα έξοδα. Από τα σχέδιά σας δεν γίνεται να απουσιάζουν τα ταξίδια και η διασκέδαση, συνεπώς φτιάξτε ένα πλάνο και βρείτε από την αρχή της χρονιάς πώς θα κινηθείτε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.