WELL BEING FITNESS

Αποκτήστε γυμνασμένο σώμα κάνοντας Pilates


3 Δεκεμβρίου 2014

To pilates έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, ακόμα και όσων δεν αγαπούν ιδιαίτερα τη γυμναστική. Πλέον είναι πολύ εύκολο  να μάθετε και εσείς την τεχνική του pilates. Πώς; Με την εκπομπή Pilates με την Caroline Sandry που προβάλλεται μέσα από το κανάλι «Body in Balance» στον OTE TV. Πριν όμως συντονιστείτε, μάθετε μερικά πράγματα που θα σας χρησιμεύσουν!

Το Pilates δημιουργήθηκε το 1920 από τον Joseph Pilates για φυσική αποκατάσταση. Ο σκοπός της συγκεκριμένης πρακτικής είναι η απόκτηση δύναμης, ευελιξίας και η επίγνωση του σώματος, χωρίς να πάρει όγκο. Οι κυριότεροι στόχοι του είναι να δυναμώσει η κοιλιά, να βελτιώσει τη στάση του σώματος, να μακρύνει τη σπονδυλική στήλη, να αναπτύξει την ισορροπία και τη συνολική δύναμη. Στην μέθοδο του Pilates υπάρχουν 6 βασικές αρχές, συγκέντρωση, έλεγχος, κεντράρισμα, αναπνοή, ροή και ακρίβεια. Όταν αυτές οι αρχές συνδυάζονται, το Pilates μπορεί να προσφέρει ένα μακρύ γυμνασμένο σώμα, δυναμώνοντας τους μύες από μέσα προς τα έξω.

Συντονιστείτε, λοιπόν στο κανάλι «Body in Balance» στον OTE TV, το οποίο μεταδίδει συνεχώς προγράμματα γύρω από την ευεξία και το wellbeing και θα παρακολουθήσετε μια μεγάλη γκάμα ασκήσεων. Το κλειδί για την εκτέλεση των ασκήσεων Pilates είναι να επικεντρωθείτε στην αναπνοή, καθώς εισπνέετε, μπορείτε να αισθανθείτε τα πλευρά σας να διαστέλλονται και οι πνεύμονές σας γεμίζουν με αέρα και καθώς εκπνέετε, τα πλευρά σας συστέλλονται. Αυτό το είδος της αναπνοής σταθεροποιεί τη σπονδυλική στήλη και εξασφαλίζει την ενδυνάμωση των κοιλιακών, των γλουτών, της πλάτης και της μέσης.

Οι ασκήσεις του Pilates απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους, σε εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή και εργασία, μέχρι και σε αθλητές, γι αυτό και αποτελεί την ιδανική δραστηριότητα. Μπορεί επίσης, να εφαρμοστούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα και σε ειδικές περιπτώσεις ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις (σκολίωση, κύφωση, οσφυαλγία, παθήσεις δίσκων, αυχενικό σύνδρομο) ή τραυματισμούς, σε άτομα τρίτης ηλικίας, ακόμη και σε εγκύους.

Σκεφτείτε ένα δέντρο, λένε οι ειδικοί στο Pilates, και αναρωτηθείτε εάν έχει όλη τη δύναμη στα άκρα του! Όχι! Το δέντρο είναι τόσο ισχυρό, όσο ισχυρά είναι ο κορμός και οι ρίζες του. Χωρίς ένα ισχυρό κορμό, το δέντρο θα πέσει. Αυτό αντιπροσωπεύει και το Pilates!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.