WELL BEING FITNESS

Eύκολα tips για να ασκείστε περισσότερο


23 Μαρτίου 2015

Μπορεί να βλέπετε το γυμναστήριο με μισό μάτι, αλλά πάντα υπάρχουν τρόποι που θα σας δραστηριοποιήσουν χωρίς να χρειάζεται να το επισκεφτείτε.

Ντυθείτε casual. Αν ντύνεστε με ρούχα που νιώθετε πιο άνετα, τα οποία σας δίνουν περισσότερο χώρο για να κινηθείτε, τότε μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν ανακάλυψαν, ότι τα άτομα που φορούσαν ρούχα πιο casual, έκαναν κατά μέσο όρο 491 επιπλέον βήματα την ημέρα και έκαψαν περίπου 8% περισσότερες θερμίδες, σε σύγκριση με άτομα που φορούσαν πιο περιοριστικά ρούχα.

Προσπαθήστε να βρείτε μια ομάδα εθελοντών που θα σας ζητήσει να κάνετε κάτι δραστήριο, για να βοηθήσετε, όπως μια αναδάσωση. Όχι μόνο θα κάψετε θερμίδες, αλλά γνωρίζοντας ότι έχετε κάποια ευθύνη, θα σας κρατήσει σε εγρήγορση.

Ακολουθείστε το παιδί σας. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίον η παρακολούθηση ενός παιδιού είναι κουραστική. Αν έχετε δικά σας παιδιά αρχίστε να τα ακολουθείτε στο παιχνίδι και θα κάψετε θερμίδες. Προγραμματίστε να κάνετε μαζί δραστηριότητες και θα διαπιστώσετε πόση ενέργεια θα δαπανήσετε.

Κάντε τη ζωή σας λιγότερο βολική. Παρκάρετε σκοπίμως το αυτοκίνητό σας στο πιο απομακρυσμένο σημείο, παραλείψετε το ασανσέρ και χρησιμοποιήστε τις σκάλες. Επίσης, αν το σούπερ μάρκετ δεν είναι πολύ μακριά, μπορείτε να επιλέξετε να πάτε με τα πόδια, αντί να πάρετε κάποιο μεταφορικό μέσο.

Βάλτε ένα χρονικό όριο για το πόσο καιρό κάθεστε. Αν με το που μπείτε σπίτι κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση, μια καλή τακτική είναι να περιορίσετε τον εαυτό σας να κάθεται μόνο δέκα λεπτά (ή ό, τι χρονοδιάγραμμα δουλεύει για εσάς), ώστε μετά να σηκωθείτε και να περπατήσετε ή να κάνετε μια άλλη δραστηριότητα. Στη δουλειά μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια προσέγγιση. Στο διάλειμμα πηγαίνετε μια βόλτα, αντί στο κυλικείο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.