WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ποιος είναι ο ρόλος της νονάς;


13 Απριλίου 2017

pexels-photo.jpg

Η αλήθεια είναι ότι το να είσαι νονά είναι μια αρκετά μεγάλη ευθύνη και ένα σημαντικό καθήκον. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που ονομάζεται και πνευματική μητέρα του παιδιού. Η νονά θα πρέπει να είναι δίπλα στο βαφτιστήρι της από την παιδική του ηλικία, ώστε να το συμβουλεύει, να του συμπαραστέκεται και να το βοηθάει όποτε χρειαστεί. Ο ρόλος της είναι παιδαγωγικός και πνευματικός.

Το παιδί θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια να εκφράσει τις σκέψεις του και τις ανησυχίες του στη νονά του. Από την άλλη μεριά εκείνη θα πρέπει να νιώθει ανιδιοτελή αγάπη για το παιδί και παράλληλα να είναι έτοιμη να το κρίνει και να λειτουργεί πιο αποστασιοποιημένα από τους γονείς. Είναι σημαντικό να είναι μια καλή φίλη και ο άνθρωπος τον οποίο το παιδί θα συμβουλεύεται και θα συζητά τα προβλήματά του. Με απλά λόγια η νονά αποτελεί πρότυπο, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στη ζωή του παιδιού.Όλα αυτά φυσικά δεδομένου ότι δεν θα εμφανίζεται μόνο δυο φορές το χρόνο φορτωμένη με δώρα, γιατί μια τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν ανταποκρίνεται ουσιαστικά στο ρόλο της.

Πριν λοιπόν πάρετε την απόφαση να βαφτίσετε ένα μωράκι πρέπει να έχετε συνείδηση της ευθύνης που θα αναλάβετε και να είστε έτοιμες να αφιερώσετε χρόνο αλλά και να έχετε ουσιαστική επαφή μαζί με το παιδί. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.