WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 πράγματα που κάνουν οι ψυχολόγοι κάθε μέρα για να είναι ευτυχισμένοι


10 Νοεμβρίου 2017

22159093-136294190327430-5125428333969932288-n-1.jpg

Παρακάτω θα δούμε τι κάνουν οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας για να νιώσουν ευτυχισμένοι.

1. Φροντίζουν το μυαλό τους. Η φράση αυτή πιθανότατα σας φέρνει εικόνες με ανθρώπους που διαλογίζονται και κάνουν γιόγκα, όμως πολλοί σύμβουλοι ψυχικής υγείας απλά φροντίζουν το πνεύμα τους με διάφορες ασκήσεις, όπως ανάγνωση βιβλίων, επίλυση σταυρολέξων. Η άσκηση του μυαλού και του σώματος μπορεί να μας φέρει ψυχική ηρεμία και με τη σειρά της να φέρει την ευτυχία.

2. Λένε κάθε μέρα στον εαυτό τους πόσο ευγνώμων είναι. Μελέτες δείχνουν ότι η έκφραση της ευγνωμοσύνης μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, όπως καλύτερο ύπνο και χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης. Πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε όλα όσα θα πρέπει να νιώθετε ευγνωμοσύνη.

Διαβάστε εδώ: Η επιλογή της θέσης στο αεροπλάνο δείχνει το χαρακτήρα σας

3. Γυμνάζονται. Η άσκηση προκαλεί μια αύξηση της αδρεναλίνης, η οποία ακολουθείται από την απελευθέρωση των ενδορφινών, ορμόνες που ενισχύουν την καλή διάθεση. Ακόμα μια ελαφριά σωματική δραστηριότητα συνδέεται με μεγαλύτερο συναισθηματικό όφελος και με την απομάκρυνση του άγχους.

4. Επικοινωνούν με το σύντροφό τους. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για να μια ευτυχισμένη σχέση. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα ζευγάρια που επικοινωνούν είναι πιο ευτυχισμένα σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.