WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το ανησυχητικό μήνυμα της ημέρας: Κάθε πότε ελέγχουμε τα τηλέφωνά μας


30 Αυγούστου 2018

paul-hanaoka-608788-unsplash.jpg

Ας το παραδεχτούμε: Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε εθισμό στα smartphones μας. Αλλά μια νέα μελέτη που κυκλοφόρησε σήμερα απέδειξε πόσο σοβαρό είναι το θέμα. Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από τον ρυθμιστή τηλεπικοινωνιών Ofcom, αποκάλυψε ότι ο μέσος ενήλικας ελέγχει το τηλέφωνό του κάθε 12 λεπτά.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι δύο στους πέντε ενήλικες ελέγχουν το τηλέφωνό τους μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά της ημέρας και το 71% δεν σβήνει ποτέ τα κινητά. Οι επιστήμονες δηλώνουν επίσημα ότι βρισκόμαστε στην εποχή της "ψηφιακής εξάρτησης". Μάλιστα το 2008 μόνο το 17% των ενηλίκων είχε smartphone, ενώ το 2018 το ποσοστό ξεπερνάει το 78%.

Διαβάστε εδώ: Η ώρα που γεννηθήκατε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σας

Γνωρίζουμε ότι το διαδίκτυο είναι ένα θαυμάσιο μέρος γεμάτο από ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες και τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι πολύ βοηθητικά, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι ξοδεύουμε τις περισσότερες ώρες της ζωής μας μπροστά από μια μικρή οθόνη, η οποία μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα υγείας.

Εάν θέλετε να κρατήσετε μια ισορροπία πρέπει να περνάτε όσο πιο λίγες ώρες μπορείτε στο διαδύκτιο. Αντ αυτού πηγαίνετε μια βόλτα, δοκιμάστε να κάνετε διαλογισμό, ξεκινήστε ένα νέο χόμπι ή διαβάστε ένα βιβλίο. Αποσυνδεθείτε για λίγο από το ίντερνετ και συνδεθείτε με τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.