WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το πιο θανατηφόρο μέρος για τις γυναίκες είναι το σπίτι, σύμφωνα με νέα μελέτη του ΟΗΕ


28 Νοεμβρίου 2018

milada-vigerova-7276-unsplash.jpg

Το σπίτι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος για μια γυναίκα, σύμφωνα με μια μελέτη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των γυναικών που δολοφονήθηκαν από τον σύντροφο ή έναν συγγενή αυξάνεται παγκοσμίως.

Από τις 87.000 γυναίκες που σκοτώθηκαν πέρυσι, το 58% σκοτώθηκαν από σύντροφους ή μέλη της οικογένειας, σύμφωνα με την έκθεση του 2018 για τη δολοφονία γυναικών και κοριτσιών από το Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά και το έγκλημα (UNODC).

Ο διευθυντής του UNODC  Yuri Fedotov ανέφερε πως ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων ανθρωποκτονίας είναι άνδρες, οι γυναίκες εξακολουθούν να πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα ως αποτέλεσμα της ανισότητας των φύλων, των διακρίσεων και των αρνητικών στερεοτύπων.

Διαβάστε εδώ: Γιατί το άγχος φαίνεται να χειροτερεύει το βράδυ

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου, εξέτασε τα στοιχεία ανθρωποκτονίας που σχετίζονται με τη βία με βάση το φύλο και τη «γυναικοκτονία», έναν όρο κατανοητό ως έγκλημα μίσους που βασίζεται στο φύλο και διαπράττεται από τους άνδρες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ασία ήταν η περιοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών που σκοτώθηκαν από συντρόφους ή μέλη της οικογένειας πέρυσι, ακολουθούν η Αφρική (19.000), η Αμερική (8.000), η Ευρώπη (3.000) και η Ωκεανία (300). Η Ευρώπη έδειξε το χαμηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονίας με βάση το φύλο, με 0,7 θύματα ανά 100.000 γυναίκες.

Ενώ οι χώρες έχουν λάβει διάφορα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και των δολοφονιών που σχετίζονται με το φύλο, η έκθεση ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πτώσης σχετικά με τις δολοφονίες γυναικών και των νέων κοριτσιών παγκοσμίως. Αντιθέτως ο συνολικός αριθμός θυμάτων ανθρωποκτονίας φαίνεται να έχει αυξηθεί από το 2012.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί για να αποφευχθεί και να αντιμετωπιστεί η δολοφονία γυναικών, θα πρέπει και οι άντρες να συμμετέχουν στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας / της ανθρωποκτονίας και στην αλλαγή των πολιτισμικών κανόνων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.