Γιορτή της Μητέρας: Μερικές σκέψεις για τη μητρότητα

Κυριακή, 12 Μαΐου 2019
paige-cody-1550146-unsplash.jpg

Η γιορτή της μητέρας είναι από τις πιο αγαπημένες και σημαντικές παγκόσμιες μέρες. Γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου και φέτος πέφτει στις 12 του μηνός. Η μητέρα όποιο προφίλ κι αν έχει, σε όποιο τύπο μητέρας κι αν ανήκει ή κατηγορία και αν ανήκει, οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε ένα πράγμα: Την αγάπη και τη λατρεία για τα παιδιά της. Είναι εκείνη που θα είναι δίπλα τους χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τα ψέματα

Και κάπου εκεί στην εφηβεία η σχέση αυτή βάλλεται. Τα παιδιά προσπαθούν να κάνουν την επανάστασή τους, να αντιδράσουν και να εναντιωθούν στις αξίες και τις αρχές. Δεν το κάνουν επίτηδες είναι μέρος της διαδικασίας. Μόνο έτσι μπορούν να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν.

Κάποτε ήμασταν και εμείς έφηβοι και νιώθαμε πως θα πρέπει να γκρεμίσουμε όλα όσα ξέρουμε και να τα "χτίσουμε" απ' τη αρχή κρατώντας  αυτά που ταιριάζουν σε μας. Η σχέση αλλάζει πάλι καθώς μεγαλώνουμε. Δεν το συζητούμε στην περίπτωση που γινόμαστε μανούλες.

Διαβάστε εδώ: 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι

Σήμερα λοιπόν λέμε μπράβο και ευχαριστώ μαμά γιατί...

Κάνουν  τα πάντα για να μας βοηθήσουν αδιαμαρτύρητα. Κι όταν γκρινιάζουν κουρασμένες από την καθημερινότητά τους, ένα φιλί και μια αγκαλιά τους αρκούν για να τα ξεχάσουν όλα. Απλά και μόνο γιατί θέλουν τα παιδιά τους να είναι ευτυχισμένα. Μας φροντίζουν και νοιάζονται για εμάς χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα. Ό,τι κι αν συμβεί στη ζωή μας είναι εκεί γι' εμάς παρέχοντας μας ασφάλεια και πάντα μια καλή συμβουλή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.