WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που διαβάζουν πολλά βιβλία


13 Ιουλίου 2019

clay-banks-gx8kbbvmc6c-unsplash.jpg

Σύμφωνα με την επιστήμη, τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που διαβάζουν πολλά βιβλία δεν είναι πάντα αυτά που πιστεύαμε.

Διαβάστε εδώ: 8 απλά πράγματα που οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν στη ζωή τους

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε ανθρώπους να διαβάζουν βιβλία, είναι η μοναχικότητα. Αφού τους φανταζόμαστε χωμένους σε μια βιβλιοθήκη ή στο σπίτι τους παρέα με τα βιβλία τους.

Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, αφού όσοι διαβάζουν πολλά βιβλία έχουν την τάση να είναι κοινωνικοί και κατανοούν τους ανθρώπους. Το συμπέρασμα αυτό βασίζεται σε μια Βρετανική μελέτη του Πανεπιστημίου Kingston στο Λονδίνο. Οι ερευνητές ζήτησαν από 200 άτομα να αναφέρουν τις καθημερινές τους συνήθειες όσο αφορά την ανάγνωση βιβλίων και την παρακολούθηση της τηλεόρασης. Στη συνέχεια οι επιστήμονες μελέτησαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Και το συμπέρασμα που βγάλανε ήταν πως οι όσοι διάβαζαν πολλά βιβλία ήταν πιο κοινωνικοί σε σχέση με εκείνους που παρακολουθούσαν προγράμματα στην τηλεόραση. Οι τελευταίοι μάλιστα έδειξαν μια αντικοινωνική συμπεριφορά.

Διαβάστε εδώ: Πώς το κατοικίδιο μας μπορεί να γίνει η ψυχοθεραπεία στα καθημερινά μας προβλήματα

Πιο συγκεκριμένα οι λάτρεις της μυθοπλασίας είχαν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες σε σχέση με εκείνους που προτιμούσαν τις κωμωδίες. Ενώ εκείνοι που διάβαζαν ρομαντικά βιβλία έδειχναν περισσότερη κατανόηση και είχαν ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση.

Τα παραπάνω αποτελέσματα είναι αρκετά ευχάριστα για τους ένθερμους αναγνώστες. Όμως εγείρουν και το ερώτημα «Είναι οι άνθρωποι που διαβάζουν πολλά βιβλία από τη φύση τους κοινωνικοί ή γίνονται επειδή τους αρέσουν τα βιβλία;» Μέχρι να απαντηθεί το συγκεκριμένο ερώτημα, ας μείνουμε στο γεγονός πως η αγάπη για τα βιβλία μόνο θετικά μπορεί να έχει για την προσωπικότητά μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.