WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι άνθρωποι που είναι δυσαρεστημένοι με τον εαυτό τους μας μεταδίδουν την αρνητικότητά τους


5 Μαΐου 2020

Οι άνθρωποι που είναι δυσαρεστημένοι με τον εαυτό τους μας μεταδίδουν την αρνητικότητά τους

Οι άνθρωποι που δεν αγαπάνε τον εαυτό τους ζουν τη ζωή κάτω από ένα γκρι ουρανό, χωρίς αγάπη για κανέναν. Ανίκανοι να ταΐσουν το πνεύμα τους με όλα τα όμορφα και καλά γύρω τους. 

Όσοι δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους όχι μόνο δεν χαμογελούν, αλλά κυρίως έχουν μια αρνητικότητα που μεταδίδεται και σε όσους βρίσκονται κοντά τους. Ζουν συνέχεια με μια διάθεση που συνδυάζει τον θυμό, τον φθόνο και τη δυσαρέσκεια. Γι αυτό και είναι πάντα έτοιμοι να κατηγορήσουν τον κόσμο και τους γύρω τους για τις δικές τους αποτυχίες. Δεν ξέρουν την αξία της ταπεινότητας και καταφεύγουν συνέχεια στον σαρκασμό αλλά και στο ψέμα. Αυτό το είδος των ανθρώπων είναι τοξικοί και τραβάνε προς τα κάτω και όσους βρίσκονται μαζί τους.

Μήπως αναγνωρίσατε φίλους, συντρόφους, συνάδελφους ή γονείς κι αδέλφια; Όποια κι αν είναι η σχέση μαζί τους, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να πάρουμε απόσταση από αυτά τα άτομα, να αναγνωρίσουμε δηλαδή, πως αυτό είναι κάτι δικό τους, το οποίο ούτε είναι αληθινό ούτε μας αφορά.

Ακολούθως, καλό είναι να πάρουμε και πραγματική απόσταση από αυτούς, όσο γίνεται, ειδικά σε περιόδους που ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε κάτι νέο. Τα άτομα αυτά, είτε ασυνείδητα, είτε συνειδητά, μας κόβουν τα φτερά, μας αναστέλλουν και μας μπλοκάρουν.

Η ζωή και τα όνειρά μας όμως είναι πολύτιμα, και είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε ότι χρειάζεται για να χαρούμε τη ζωή μας και να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας. Με ή χωρίς αυτούς κοντά μας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.