WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το πρώτο πράγμα που βλέπετε σε αυτή την εικόνα αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σας


7 Οκτωβρίου 2020

Το πρώτο πράγμα που βλέπετε σε αυτή την εικόνα αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σας

Τα γονίδια, οι εμπειρίες της παιδικής ηλικίας και του παρελθόντος διαμορφώνουν την προσωπικότητά σας, αλλά και τις σκέψεις σας και το πώς αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ζωής.

Ο Kendra Cherry που είναι συγγραφέας και εκπαιδευτικός σύμβουλος έγραψε: «Η προσωπικότητα περιλαμβάνει όλες τις σκέψεις, τα πρότυπα συμπεριφοράς και τις κοινωνικές συμπεριφορές που επηρεάζουν το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και αυτό που πιστεύουμε για τους άλλους και τον κόσμο γύρω μας».

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο τρόπος που βλέπετε τον κόσμο διαμορφώνεται και από την προσωπικότητά σας. Για παράδειγμα, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα και χωρίς να το σκεφτείτε πολύ, πείτε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε. Αυτό που είδατε θα μπορούσε να αποκαλύψει μερικά πράγματα για την προσωπικότητά σας, που μπορεί να μην έχετε συνειδητοποιήσει. 

jenny.gr

 Δέντρα

Εάν το πρώτο που είδατε είναι τα δέντρα, τότε αυτό θα μπορούσε να αποκαλύψει ότι είστε περισσότερο εξωστρεφείς. Είστε ένα ισχυρό άτομο, ανθεκτικό και ανεξάρτητο. Και ενώ μπορεί να είστε ευγενικοί στα άτομα γύρω σας, δεν δίνετε ποτέ στους ανθρώπους την ευκαιρία να σας θεωρήσουν δεδομένο. 

Τείνετε επίσης να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που μπορεί να πιστεύουν οι άλλοι για εσάς, επειδή γνωρίζετε ότι υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης και θα θέλατε να δείτε τον εαυτό σας να εξελίσσεται. Όταν βρίσκεστε κοντά στους φίλους και την οικογένειά σας, λατρεύουν το πόσο ανοιχτόμυαλοι είστε, ενώ  εσείς είστε το πρώτο άτομο που καλούν όταν θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα περιπέτεια, γιατί ποτέ δεν λέτε όχι σε μια πρόκληση.

Ρίζες

Αν είδατε πρώτα τις ρίζες, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είστε ένα ήρεμο άτομο που έχει πολλά να πει. Επίσης το να περνάτε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι σημαντικό για εσάς. 

Δεν αφήνετε τίποτα να εμποδίσει τις βαθύτερες επιθυμίες της καρδιάς σας. Και είστε πρόθυμοι να κάνετε το επόμενο βήμα, όταν οι φίλοι σας χρειάζονται μια επιπλέον ώθηση. 

Χείλη

Εάν είδατε τα χείλη, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι μιας ανέμελης και χαλαρής προσωπικότητας. Προτιμάτε να μην αναλώνεστε σε σκέψεις χωρίς νόημα. Αντ 'αυτού, επιλέγετε να γεμίσετε τον χρόνο σας με χαρά από τις απλές απολαύσεις που προσφέρει η ζωή. Ενώ άλλοι μπορεί να μην βλέπουν την ομορφιά στα μικρά πράγματα, εσείς τα απολαμβάνετε απόλυτα. Οι φίλοι και η οικογένειά σας λατρεύουν την ειλικρίνειά σας και την εμπιστοσύνη που δείχνετε και φυσικά γνωρίζουν πως είναι δύσκολο να βρουν άτομα που προσπαθούν τόσο πολύ για τις προσωπικές τους σχέσεις, όπως κάνετε εσείς.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.